Jak to nie zalezy ????Zamieszczone przez hekselman
![]()
Jak masz jasniejsze szkielko, to latwiej jest body zlapac ostrosc, gdyz wiecej swiatla do niego wpada. A idac dalej - skoro latwiej, to chyba i szybciej.
Jak to nie zalezy ????Zamieszczone przez hekselman
![]()
Jak masz jasniejsze szkielko, to latwiej jest body zlapac ostrosc, gdyz wiecej swiatla do niego wpada. A idac dalej - skoro latwiej, to chyba i szybciej.
Bez dwóch zdań. Dokładnie tak jest.Zamieszczone przez Pikczer
Jarek
To ja już postanowiłem 5D! Dziękuję wszystkim za pomoc.Natomiast co do cropa to wiem co to jest.Natomiast w dalszym ciągu nie rozumiem,ja uważam,że nie zwiększa się zoom a tylko kąt widzenia czyli obrazu pokrywającego w całoąci matrycę jest jak dla np:300mm ale to tylko jest kąt widzenia natomiast obraz nam się nie zblizy bo jeśli wezmiemy 150 mm to dalej będzie to 150mm z kątem widzenia jak np:1,6x150=240mm.
EOS 50 I EF 70-200 4L I EF 17-40 4L I
obrazek pochodzi z recenzji 5D na dpreview.comZamieszczone przez Paradox
Też go widziałem.Mi chodzi o tych którzy myślą jakie to zooomy mają poprzeliczeniu.
A czymże innym jest zbliżenie ?Zamieszczone przez Paradox
Co sie dzieje z obrazen jak podciągasz zooma ? Gdzie sie on podziewa ?
Kąt widzenia odpowiadający ogniskowej xxx dla formatu 35 mm
Dobrze myślą. Ten obraz z wewnętrznej ramki zostanie "rozciągniety" do całej klatki, co w efekcie da skale odwzorowania = FF x 1.6. Czyli ze 100mm zrobi się 160mmZamieszczone przez Paradox
Pentax K-5 II, Leica M9
Może to nie miejsce dla tego typu prośby,ale nie będę zaśmiecał Fr,więc,może ktoś ma instrukcję obsługi do 5D?
po angielsku ma Canon na swoje stronie...Zamieszczone przez Paradox
Po angielsku to ja dostanę w sklepie razem z aparatem,więc dopisuję że PL.