Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 88

Wątek: 1D MarkIIN-5D

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy
    TV to nie wszystko, widziałem ten ekran (pisałem ci na PW ) i według mnie nie pozwala ocenić na 100% czy zdjęcie jest ostre czy nie.
    Hmm, nie stwierdzę ze 100% pewnością, że pozwala - ale w tym względzie jest o wiele lepszy od "starego" Marka2. Zresztą... wiem o co chodzi (downscale jpeg itp.) ale czy, żeby "ocenić ostrość w 100%" trzeba rzeczywiście oglądać zdjęcie 8MPix w powiększeniu 1:1? Mi się wydaje, że dobrze zrobiona wersja 2mpix byłaby równie dobra w tym celu.

Dzisiaj kupowałbym tylko używkę 1D2 ;-)
    Gdyby różnica cenowa między 1D2 a N była wyraźna - to zdecydowanie popieram. Różnice sprowadzają się właśnie do telewizora i kilku zmian w firmware. Wydajność, wygoda, ergonomia itp. - jest dokładnie taka sama.

Nie zapominajmy, że kolegi egz. pamięta czasy analogów.
    Hmm, mój ma dwa lata... te rumory o "cichym' poprawianiu chyba były już trochę później.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paradox
    ze względu na posiadany obiektyw 17-40L wolałbym uniknąć rozczarowania,gdyż większość pisze o złej współpracy z powodu cropa 1.6x.

To ja sobie jednak pozwole skomentowac, mimo ze tego nie lubisz - mozesz powiedziec skad wzielo ci sie slowko "wiekszosc" w tym zdaniu?
    Bo na bazie wlasnych obserwacji (tego forum, grupy dyskusyjnej) nie odwazylbym sie uzyc takiego slowa a sklanialbym sie nawet we w prost przeciwna strone - wiekszosc posiadaczy Canon dSLR z cropem 1.6x i szkiel 17-40 4L (szczegolnie tych z 2004 roku) jest z takiego zestawu BARDZO zadowolona.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Apropos szczelności - ciekaw jestem czy posiadacze uszczelnianych korpusów praktycznie potwierdzili tę cechę? Zdjęcia w jakimś większym deszczu na przykład czy też wcale się nie wystawiali na takie warunki?

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KMV10
    Apropos szczelności - ciekaw jestem czy posiadacze uszczelnianych korpusów praktycznie potwierdzili tę cechę? Zdjęcia w jakimś większym deszczu na przykład czy też wcale się nie wystawiali na takie warunki?
    My w Pradze potwierdziliśmy, że kombinacja 300D+100-300USM jest równie wodoszczelna jak 1D2+24-70 W sensie jedno i drugie było wystawione na deszcz bez żadnej ochrony i fotki robiło

A poważniej mówiąc: no mi właśnie dzięki temu ubyła odrobina kaca moralnego po wydaniu $$$ na jedynkę - tak, to działa, fajnie jest chodzić z aparatem wystawionym na deszcz i mieć wszystko w nosie :-D

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Praktyka to jednak praktyka

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    To ja sobie jednak pozwole skomentowac, mimo ze tego nie lubisz - mozesz powiedziec skad wzielo ci sie slowko "wiekszosc" w tym zdaniu?
    Bo na bazie wlasnych obserwacji (tego forum, grupy dyskusyjnej) nie odwazylbym sie uzyc takiego slowa a sklanialbym sie nawet we w prost przeciwna strone - wiekszosc posiadaczy Canon dSLR z cropem 1.6x i szkiel 17-40 4L (szczegolnie tych z 2004 roku) jest z takiego zestawu BARDZO zadowolona.
    Potwierdzam w całości, ale może dlatego że również mam "ten rocznik" :wink:
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Bywalec Awatar Costus
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paradox
    Kierując się opinią oraz samplami pozostał 5D,o tym aparacie przeczytałem wiele i tu i w innych miejscach,ale teraz zauważyłem że różnica w cenie pomiędzy 1D MarkIIN-5D jest jak dla mnie do zaakceptowania .....
    Uprzedziłeś moje wątpliwości Tez od jakiegoś czasu przeglądam rózne strony w poszukiwaniu odpowiedzi na moje wątpliwości. Nawet w arkuszu Excel zacząłem sobie robić takie swoje zestawienie nad plusami i minusami jednego i drugiego rozwiązania. Ostatnio trochę to - z uwagi na duże obłożenie zawodowe - odpuściłem ale myślę że w niedalekim czasie przedstawię swoje porównanie. Odpowiedź - wbrew pozorom - jak głębiej wejdziesz w temat nie jest wcale taka prosta. Moco mnie przekonują niektóre argumenty Muflona które pojawiły się w niektórych jego watkach o 1Dmk2 z drugiej strony sporo też o 5d było watków m.in. Jarka Grabka
    ...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
    że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...

Miasto
    Zürich

Domyślnie

Mi swego czasu p13ka zadał takie pytanie na PM i w odpowiedzi wysmażyłem dość spory elaborat. Może jeszcze ma gdzieś w odebranych

Bywalec Awatar Costus
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon
    Mi swego czasu p13ka zadał takie pytanie na PM i w odpowiedzi wysmażyłem dość spory elaborat. Może jeszcze ma gdzieś w odebranych
    Byłoby miło gdyby udało się coś znaleźć :razz:
    ...kto w sercu nosi zieloną gałązkę, może być pewny,
    że wcześniej czy później siądzie na niej ptak śpiewający...

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

5D a 1d to są dwa różne aparaty, projektowane do innych celów.
    Trochę trudno je porównywać.
    Pytanie brzmi: co jest Ci bardziej potrzebne? Czy uszczelnienia i szybkość karabinu maszynowego czy pełna klatka i lepsza jakość obrazu?
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów