a już chciałam prosić o śnieżne konie
a już chciałam prosić o śnieżne konie
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
Od dawna się zbieram do napisania opinii...
Chciałbym się odnieść do Twojej galerii jako całości bez analizowania konkretnych zdjęć. Myślę, że możesz sobie poczytać za sukces to, że ja jako osoba kompletnie niezainteresowana tematem koni chętnie oglądam kolejne wrzucane przez Ciebie zdjęcia. Lubię tą galerię, ponieważ pokazuje emocje, jakie panują pomiędzy koniem a człowiekiem (w tym również pomiędzy samym fotografującym a modelem). Nigdy nie robiły na mnie wrażenia filmy typu "Karino" (wręcz mnie nudziły), za to Ty masz jakąś umiejętność odpowiedniego pokazania i przekonania mnie, że jest to temat ciekawy. Są tu oczywiście lepsze i słabsze prace (kadrowo i technicznie), ale to ma dopiero znaczenie, gdybyśmy chcieli wybierać akurat "to jedno zdjęcie" na jakiś konkurs. Generalnie masz dobre oko to tego tematu, nie ma tu jakiegoś schematu, sztampy - każde jest trochę inne. Tak trzymać. Pewnie nie będę namiętnym komentatorem, ale zawsze chętnie zaglądnę.
Tryton
--------------------------------------------------------------
5DmkIII, 40D, 17-40L f4, 24-105L f4 IS, 50 f1.8 II, 85 f1.8, 100 f2.8L IS macro, 100-400L f4.5-5.6 IS
Ogólnie Twoje adjęcia mi się bardzo podobają.
Bardzo dziękuję za miłe słowa![]()
Potrzebne bardzo, szczególnie w momencie w którym naprawdę wydaje mi się, że przestałam iść do przodu.
Jednak brak możliwości wyjazdów na zdjęcia mocno daje mi w kość. Mam nadzieję, ze od lutego się sto zmieni i zima na mnie zaczeka, tymczasem grzebię w starociach i znowu coś sklejam![]()
129.
--- Kolejny post ---
Bardzo dziękuję za miłe słowa![]()
Potrzebne bardzo, szczególnie w momencie w którym naprawdę wydaje mi się, że przestałam iść do przodu.
Jednak brak możliwości wyjazdów na zdjęcia mocno daje mi w kość. Mam nadzieję, ze od lutego się sto zmieni i zima na mnie zaczeka, tymczasem grzebię w starociach i znowu coś sklejam![]()
129.
ninevet - nie wiem czy to widziałaś ? Niebieska linia dotyczy Ciebie. http://www.canon-board.info/roznosci...grafika-80712/. Wg mnie okres zwątpienia w swoje umiejętności każdy przeżywa i jest to normalny etap rozwoju, rób zdjęcia i niczym się nie przejmuj ;-).
hehehe, faktycznie dotarłam do etapu "dammit i'm suck"![]()
Na razie i tak nie ma światła, co niesamowicie ułatwia mi siedzenie w domu i naukę do sesji ale jednak chciało by się coś porządnego ustrzelić.
Mam pomysł na fajną sesje, mam modeli, mam potrzebne stroje... a nie mam, ani czasu, ani światła, a pomysł jest za bardzo dopracowany by go bezmyślnie zużyć w złych warunkach.![]()
130. Odkopane z lata.