Po małej przerwie :
56.
57.
Po małej przerwie :
56.
57.
Bardzo dziękujęZawsze miło coś takiego przeczytać.
Chociaż chyba wolałabym tu zobaczyć jakieś słowa krytyki, bez tego chyba wolniej mi będzie szło rozwijanie się![]()
Teraz kilka strzałów z ostatnich 3 dni. Były niezwykle aktywne, bo gościłam innego fotografa i chciałam się pochwalić wielością modeli i miejsc![]()
Tu światło niedopisało ... :/
57.
58.
59.
60.
I nastała światłość![]()
61.
62.
63.
64.
60 61 i 62 mi się szczególnie podobają!
5D MK III | 35 1.4 L II | 85 1.2 L II | 16-35 4.0 L IS | 40 2.8 STM
blog.marcinszymkowski.pl | instagram
Podoba mi sie temat, kadry ale najbardziej jednolita w stylu obrobka - mozna ja lubic lub nie - mnie sie podoba. Pytanie: czy uzywasz do obrobki stalych akcji?
Szczerze pisząc staram się po prostu nie wydziwiać i słowo "obróbka" to zawsze wydawało mi się za dużo na moje działania, poprawiam kontrast, czasami rozświetlam środek zdjęcia, wymazuje niechciane linki [żeby nie było, ze koń trzymany], zmniejszam, wyostrzam i to tyle z mojej strony, bo więcej nie umiem i boję się, że przesadzę.
Ostatnio edytowane przez ninevet ; 26-06-2012 o 00:49
jacek ma rację. masz dar.
konie są trudne do fotografowania. (poza tym śmierdzą kowbojami).
próbowałem niejednokrotnie i zawsze, nawet ładne zwierzęta wychodziły mi na zdjęciach jak niezgrabne, paralityczne góry mięcha. bez gracji i urody.
tym bardziej jestem pod wrażenie.
właściciel klubu jeździeckiego powiedział mi kiedyś, że do koni najlepiej się nadają dziewczynki. do opieki i do fotografowania. jak widzę nie kłamał![]()
mam aparat, zamknę świat w pudełeczku...
www.barwnie.com
Tak sobię podrzucę do góry wątek
68.