Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567
Pokaż wyniki od 61 do 67 z 67

Wątek: jaki sprzęt dla amatora bez ograniczeń finansowych

Coś już napisał

Domyślnie

a ja bym kupił 5d2 + 35L/24L + 85L. 5D3 dla amatora, który klika "do kotleta" to wg mnie zbędny wydatek. Dużo większa radocha będzie z dodatkowej eLki. Gwarantuję, że zrobisz tym wszystko o czym pisałeś. Wątpię, żebyś wykorzystał możliwości 5D2. 5D3 ma fajny AF ale obrazek dla mnie osobiście krok w tył, bo wydając puszkę po kilku latach bez polepszonej jakości tak właśnie odbieram.
    24-105 to zwykły ciemny zoom, nic ciekawego, a w tej cenie można mieć swietne 5D2 i genialne stałki.
    Piątka, eLki, portfolio w toku.

Domyślnie

dzięki za odpowiedzi , wynika z tego iż pozostanę z dotychczasowym sprzętem , kupno 5DIII to będzie tylko lans

Domyślnie

A ja bym kupil Sigme DP-1. Jest za okolo 700zl, a jakosc jak z lustrzanki.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    A tak w ogole jak kompakta to chyba fuji X100.
    Ostatnio edytowane przez rafar ; 01-06-2012 o 14:57 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał Awatar pathar
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Moim zdaniem warto przesiąść się na pełną klatkę, chociażby ze względu na jakość obrazka, niższe szumy i łatwiejsze do uzyskania rozmycie tła. Będąc na miejscu autora wątku wziąłbym 5D mark II i do tego same obiektywy stałoogniskowe - podejrzewam, że będzie zachwycony, bo będzie miał ekstra sprzęt na lata. Poza sprzętem oczywiście nie uniknie się etapu zdobywania wiedzy i doświadczeń, ale na lepszym sprzęcie może być to zdecydowanie przyjemniejsze.

Uzależniony Awatar flankerp
    Miasto
    Cork, Ireland

Domyślnie

.. Ja proponuje trochę dołożyć i jak już kupować to na lata. Mają teraz promocję.
    tu

Aparat może nie wygląda ciekawie, ale gwarantuje, że zdjęcia u cioci na imieninach będą odpałowe. Przy takiej matrycy będziesz mógł nawet fototapetę zrobić.

Do tego dokup dobry statyw. Jak starczy to jeszcze jakiś zoom...
    Zepsuty Canon 500D + Grip czekający na upgrade | C17-55 2.8 IS, C75-300 USM, C50mm 1,8 | Nissin Di622 Mark II, 2x YN460 + Phottix Aster | Benro A1980F + B-00+PU-40 M8 | Garść filtrów kolorowych dla Cokin P |

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Kurcze, ale hasło reklamowe, to im chyba ktoś "nieanglojęzyczny" wymyslił.
    Old horse new tricks - zwracam uwagę na identyczne brzmienie słowa "horse" z innym słowem
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

typowe trolowanie
    po siedmiu stronach pitolenia, założyciel wątku doszedł do wniosku, który zasugerowałem w jednym z pierwszych postów

Strona 7 z 7 PierwszyPierwszy ... 567

Uprawnienia umieszczania postów