Oto jest pytanie.A tak przy okazji, jaka będzie przyszłość tych zdjęć, które w tym Rzymie zrobisz?
Tylko kto zna przyszłość? Więc dżwigam...:-)
Oto jest pytanie.A tak przy okazji, jaka będzie przyszłość tych zdjęć, które w tym Rzymie zrobisz?
Tylko kto zna przyszłość? Więc dżwigam...:-)
Zastanawiam się dlaczego tyle jadu sączy się prawie wylącznie na polskich portalach. Polacy to mądrale, dopierdalacze i krzykacze. Zero kultury i chęci pomocy czy dyskusji.
Nie musisz kolego odpowiadać na każdy tego tyu post, chyba że nazywasz się Gudzowaty.
Madrzy potraktowali mojego posta jako zaproszenie do dzielnia się opiniami na temat czym sfotografować taki wyjazd i dlaczego, mądrale natomiast pokazują kim oni są. A kim są ? Na pewno mistrzami fotografii... Idz strofować swoje dzieci, jeśli je masz.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Przyszłość zdjęć bedzie pewnie adekwatna do efektów. Czyli galeria w necie oczywiście (bo gdziez indziej, do ZPAF nie należe, pokaz dla znajomych, wydruki wybranych do albumu A4, może coś się zrobi na tyle dobrego by powiesić na ścianę w dużym formacie.
Skończy się zapewne na 35 jako standard i 12-24 oraz 70-200 do specyficznych kadrów czy obiektów.
Ostatnio edytowane przez Quadrifoglio ; 08-05-2012 o 19:24 Powód: Automerged Doublepost
A ja zastanawiam się skąd na polskich forach tylu mówiących o sobie "początkujący nie jestem" i zadających bezsensowne pytania. Oczekujesz od kogoś recepty na zdjęcia, które mają się tobie podobać? Nie wypracowałeś jeszcze swojego własnego stylu? Pytanie czym masz fotografować jest śmieszne, można je potraktować pobłażliwie i na nie odpowiedzieć nowicjuszowi, ale nie komuś kto sam o sobie mówi
Powinieneś zapytać co godnego fotografowania i o jakiej porze dnia jest w Rzymie i omijać te miejsca szerokim łukiem, żeby nie produkować n-tej wersji tego samego zdjęcia. A tak to będą w większości zwykłe pstryki jakich są tysiące, bo ty nie jedziesz fotografować Rzymu, ty jedziesz zwiedzać Rzym
i na zdjęcia nie będziesz miał czasu, o porannym wstawaniu i powracaniu z pleneru, kiedy inni dopiero się budzą nie wspomnę:grin:.
Tyle w temacie.
Miłego zwiedzania i udanych pstryków:-D
Kto pyta nie błądzi... podobno.
Można mieć własne przemyślenia i preferencje, ale pytając innych "co by zrobili w takim wypadku?" szuka się potwierdzenia własnych pomysłów lub jakiejś nowej idei, na którą samemu czasem ciężko wpaść.
A nie myślałeś o 24-105? Jeżeli priorytetem jest, aby nie brać za dużo klamotów, to ten wydaje się być najbardziej uniwersalnym.
SPROCKET
80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
Moja wycieczkowa galeria
Bez sensu ten wątek.
Zamykam.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner