Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Jaki obiektyw do Rzymu ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

A tak przy okazji, jaka będzie przyszłość tych zdjęć, które w tym Rzymie zrobisz?
    Oto jest pytanie.
    Tylko kto zna przyszłość? Więc dżwigam...:-)

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkon Zobacz posta
    Wygląda na to, że doświadczony również nie jesteś. Jak można nie wiedzieć jakiego sprzętu będziesz potrzebował do wykonania satysfakcjonujących cię fotografii. Każdy ma przecież swój styl, swoje spojrzenie na otaczający świat i swoją wizję twórczą.
    Wracając do tematu, jak nie wiesz co zabrać to Sigmę 18-250 lub Tamrona 18-250, masz całe pokrycie i do ciemnego Canon 35/1.4, Canona masz tele pożycz.

Zastanawiam się dlaczego tyle jadu sączy się prawie wylącznie na polskich portalach. Polacy to mądrale, dopierdalacze i krzykacze. Zero kultury i chęci pomocy czy dyskusji.
    Nie musisz kolego odpowiadać na każdy tego tyu post, chyba że nazywasz się Gudzowaty.
    Madrzy potraktowali mojego posta jako zaproszenie do dzielnia się opiniami na temat czym sfotografować taki wyjazd i dlaczego, mądrale natomiast pokazują kim oni są. A kim są ? Na pewno mistrzami fotografii... Idz strofować swoje dzieci, jeśli je masz.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Janusz_K Zobacz posta
    A tak przy okazji, jaka będzie przyszłość tych zdjęć, które w tym Rzymie zrobisz? Wybacz może bezczelne pytanie, ale ciekaw jestem, czy przekonwertujesz je na format 1600x1200 i wrzucisz na picasę, czy może potraktujesz je flaszem (żeby nie ukradli) i format będzie jeszcze mniejszy? A może masz zamiar wywołać je w formie odbitek 10x15?
    Przyszłość zdjęć bedzie pewnie adekwatna do efektów. Czyli galeria w necie oczywiście (bo gdziez indziej, do ZPAF nie należe, pokaz dla znajomych, wydruki wybranych do albumu A4, może coś się zrobi na tyle dobrego by powiesić na ścianę w dużym formacie.

Skończy się zapewne na 35 jako standard i 12-24 oraz 70-200 do specyficznych kadrów czy obiektów.
    Ostatnio edytowane przez Quadrifoglio ; 08-05-2012 o 19:24 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Quadrifoglio Zobacz posta
    Zastanawiam się dlaczego tyle jadu sączy się prawie wylącznie na polskich portalach. Polacy to mądrale, dopierdalacze i krzykacze. Zero kultury i chęci pomocy czy dyskusji.
    Nie musisz kolego odpowiadać na każdy tego tyu post, chyba że nazywasz się Gudzowaty.
    Madrzy potraktowali mojego posta jako zaproszenie do dzielnia się opiniami na temat czym sfotografować taki wyjazd i dlaczego, mądrale natomiast pokazują kim oni są. A kim są ? Na pewno mistrzami fotografii... Idz strofować swoje dzieci, jeśli je masz.
    A ja zastanawiam się skąd na polskich forach tylu mówiących o sobie "początkujący nie jestem" i zadających bezsensowne pytania. Oczekujesz od kogoś recepty na zdjęcia, które mają się tobie podobać? Nie wypracowałeś jeszcze swojego własnego stylu? Pytanie czym masz fotografować jest śmieszne, można je potraktować pobłażliwie i na nie odpowiedzieć nowicjuszowi, ale nie komuś kto sam o sobie mówi
    Początkujący to może nie jestem, swoje przemyślenia mam
    Powinieneś zapytać co godnego fotografowania i o jakiej porze dnia jest w Rzymie i omijać te miejsca szerokim łukiem, żeby nie produkować n-tej wersji tego samego zdjęcia. A tak to będą w większości zwykłe pstryki jakich są tysiące, bo ty nie jedziesz fotografować Rzymu, ty jedziesz zwiedzać Rzym
    W planach oczywiście cały czas chodzenie.
    i na zdjęcia nie będziesz miał czasu, o porannym wstawaniu i powracaniu z pleneru, kiedy inni dopiero się budzą nie wspomnę:grin:.
    Tyle w temacie.
    Miłego zwiedzania i udanych pstryków:-D

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Kto pyta nie błądzi... podobno.
    Można mieć własne przemyślenia i preferencje, ale pytając innych "co by zrobili w takim wypadku?" szuka się potwierdzenia własnych pomysłów lub jakiejś nowej idei, na którą samemu czasem ciężko wpaść.

A nie myślałeś o 24-105? Jeżeli priorytetem jest, aby nie brać za dużo klamotów, to ten wydaje się być najbardziej uniwersalnym.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta
    ....

A nie myślałeś o 24-105? Jeżeli priorytetem jest, aby nie brać za dużo klamotów, to ten wydaje się być najbardziej uniwersalnym.
    To bardzo dobry pomysł na wycieczkę, ale ja zrozumiałem, że kolega pytał o to, co ma zabrać spośród posiadanych szkieł...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Bez sensu ten wątek.
    Zamykam.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów