Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: Jaki obiektyw do Rzymu ?

Mieszany widok

Początki nałogu

Domyślnie

Jakbym miał chodzić jak japoński turysta to wziąłbym coś najmniejszego. Cykałbym na pamiątkę fajnym kompaktem i tyle. Dla zdjęć architektury zaopatrzyłbym się wyłącznie w 17ts-e lub 24ts-e i jakieś 100-300usm i nic więcej. Z posiadanych wziąłbym do zaplanowanych wypadów fotograficznych s12-24 i zaklejonego na czarno 70-200 (białe wzrok przyciąga). Do latania z rodzinką po mieście c35 tylko (bez innych w torbie aby nie kusiło zmieniać w trakcie spacerowania).

Domyślnie

A tak przy okazji, jaka będzie przyszłość tych zdjęć, które w tym Rzymie zrobisz? Wybacz może bezczelne pytanie, ale ciekaw jestem, czy przekonwertujesz je na format 1600x1200 i wrzucisz na picasę, czy może potraktujesz je flaszem (żeby nie ukradli) i format będzie jeszcze mniejszy? A może masz zamiar wywołać je w formie odbitek 10x15?

Bo jeśli mam zamiar przewieźć cztery łopaty piachu, to biorę taczkę, a nie zamawiam zestawu ciągnik siodłowy plus naczepa samowyładowcza.

Jeśli to będzie oglądane na jakiś stronach, na ekranie laptopa, czy netbooka, to chyba ma znaczenie, na dźwiganie czego się zdecydujesz?

Pojutrze jadę w okolice Nicei, Cannes, Monte Carlo i zastanawiam się, czy brać lustrzankę z kitem, czy wystarczy stary Canon SX100 IS (z CHDK na wszelki wypadek). W końcu zrobione tam zdjęcia (wyjazd typowo rekreacyjny) nie trafią na żaden plakat, a więc? Czy dla Facebooka warto się aż tak starać?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

A tak przy okazji, jaka będzie przyszłość tych zdjęć, które w tym Rzymie zrobisz?
    Oto jest pytanie.
    Tylko kto zna przyszłość? Więc dżwigam...:-)

Początki nałogu Awatar sprocket73
    Miasto
    Jaworzno

Domyślnie

Kto pyta nie błądzi... podobno.
    Można mieć własne przemyślenia i preferencje, ale pytając innych "co by zrobili w takim wypadku?" szuka się potwierdzenia własnych pomysłów lub jakiejś nowej idei, na którą samemu czasem ciężko wpaść.

A nie myślałeś o 24-105? Jeżeli priorytetem jest, aby nie brać za dużo klamotów, to ten wydaje się być najbardziej uniwersalnym.
    SPROCKET
    80D | C10-22 | C15-85 | C24 stm | C60 macro | C70-300 is II| 3 x CPL Marumi
    Moja wycieczkowa galeria

Uzależniony Awatar ARN
    Miasto
    wieś pod Warszawą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket73 Zobacz posta
    ....

A nie myślałeś o 24-105? Jeżeli priorytetem jest, aby nie brać za dużo klamotów, to ten wydaje się być najbardziej uniwersalnym.
    To bardzo dobry pomysł na wycieczkę, ale ja zrozumiałem, że kolega pytał o to, co ma zabrać spośród posiadanych szkieł...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Bez sensu ten wątek.
    Zamykam.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów