Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Problem z 300D... zdjecia

Mieszany widok

Domyślnie Problem z 300D... zdjecia

Witam
    Jestem tu nowy wiec witam wszystkich. Dzis niestety zdazylo sie cos co zmusilo mnie do zamieszczenia tego tematu. Zdjecia z mojego 300D sa w 3/4 czarne, a 1/4 oddaje rzeczywisty obraz. Temperatura na zewnatrz wynosila jakies -6 stopnie wiec nie byla ogromna. Poczatkowo aparat robil zdjecia jak nalezy, lecz ostatnie ujecia niestety byly juz takie jak wyzej napisalem. Czy ktos moze mi powiedziec co jest przyczyna takiego stanu rzeczy i co nalezy zrobic zeby sie tego pozbyc? Dodam ze po klikugodzinnym pobycie w tempareturze pokojowej zjawisko nie zniknelo.
    Z gory wielkie dzieki za odpowiedz.

Bywalec

Domyślnie nie wiem może źle pisze...

Odkręcałeś szkiełko, zaglądałeś do aparaciku, lukałeś czy Ci się w nim żadne lusterko nie powiesiło i teraz nie zasłania fragmentu matrycy.
    Ale się zmiękczyło jak w reklamie lizaka
    40D,12-24, 18-55, 50 f/1,8; 24-105 f/4 IS, 70-200 f/4, 430EX

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Jak pod lustrem głównym po podniesieniu wisi jeszcze jedno to wylamal sie kołeczek który je podciąga
    Koszt załorzenia to jakieś 400 zł. Można założyć metalowy ( orginal - plastik ) jeśli zdecydujesz sie na serwis nieautoryzowany. Jak masz gwarancje to wiadome _ ASO

Aha mniemam ze te 1/4 dobrego to góra

Domyślnie

Tak dokladnie gora. A do sroda zagladalem ale nic podejrzanego nie zauwayzlem. Aparat jest na gwarancji wiec chyba pozostaje ASO.

Uzależniony Awatar Diodak
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

erem jak po gwarancji sytuacja się powtórzy (a przy plastiku bardzo prawdopodobne na takim mrozie) to zapraszam do mojego Nieatoryzowanego Serwisu . Założę Ci metalowy za połowę ceny .
    EOS 450D, EF 24mm 1.4 L, EF 50mm 1.2 L, EF 24-105mm L, EF-S 10-22mm

Uprawnienia umieszczania postów