Heh, w moim przypadku nie ma to większego znaczenia. Nie przywiązuję wielkiej wagi do takich rzeczyZresztą taki pasek można w zasadzie prawie wynieść na żywca ze sklepu
Jakby co to nie namawiam do kradzieży :-D
Problem już rozwiązany. Chodziło o tę wajchę, która służy za panoramowanie. Dziwi mnie natomiast inna rzecz. Dlaczego gdy podłączam szybkozłączkę do body to pełna stabilność jest jedynie gdy ów szybkozłączka jest wręcz prostopadła do aparatu, a nie jak jest równolegle z nim? Gdy zakręcam ją tak by była równoległa, to po prostu aparat chwieje się nieco na śrubce i przez to zdjęcia pewnie gorzej wychodzą. To normalne, czy trzeba jeszcze zrobić pół obrotu by trzymało idealnie? Tak właśnie chciałem zrobić, ale boję się, że coś tam złamię i będę musiał szybkozłączkę dokupować nowąA tego bardzo nie chcę
A tak poza tym to czy w Canonie da się ustawić czas po którym zdjęcie zostanie zrobione w trybie migania tej pomarańczowej lampki, czy jest to zawsze ten sam czas? Nie mam wężyka ani zdalnego pilota, więc pozostaje taka opcja, ale wkurza mnie to długie czekanie na efekt, wystarczyłyby ze dwie sekundy...
PS. Póki co czekam na pogodę, najpewniej jutro gdzieś wyskoczę i pojutrze podzielę się pierwszymi wynikami. Nie będą to pewnie zdjęcia-majstersztyki, ale przecież trzeba się uczyć![]()