Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Pasuję, co to znaczy w miarę lekkie ? > 1kg czy <1 kg
    mniej, niż 2kg. Moje obecne ważą 2kg, razem z głowicą robi się koło 4kg. To nieco za dużo radości do noszenia
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    mniej, niż 2kg. Moje obecne ważą 2kg, razem z głowicą robi się koło 4kg. To nieco za dużo radości do noszenia
    Proponuję zatem to co sam sprawdziłem: Triopo GT-128 Carbon - waga, 099 kg, udźwig 8 kg. Bardzo solidne wykonanie jak za te pieniądze (gitzo to nie jest, ale udana podruba). Lub o zwiększonym udźwigu :Triopo GT-228 Carbon - waga 1,3 kg, udźwig 12 kg. Przyjemnie się to nosi (dł.ok. 45 cm) w dołączanym futerale w zestawie.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Proponuję zatem to co sam sprawdziłem: Triopo GT-128 Carbon - waga, 099 kg, udźwig 8 kg. Bardzo solidne wykonanie jak za te pieniądze (gitzo to nie jest, ale udana podruba).
    AFAIK ten statyw wylatuje z oferty (choć jeszcze da się kupić), najbardziej zbliżony parametrami jest aktualnie GX-1127.
    Troszkę większy udźwig (9kg) kosztem wagi (1,15 kg), za to trójsekcyjny, więc powinien być odrobinę bardziej stabilny.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    AFAIK ten statyw wylatuje z oferty (choć jeszcze da się kupić), najbardziej zbliżony parametrami jest aktualnie GX-1127.
    Troszkę większy udźwig (9kg) kosztem wagi (1,15 kg), za to trójsekcyjny, więc powinien być odrobinę bardziej stabilny.
    Nawet nie wiedziałem, że tak szybko (po 3 m-cach) wprowadzą nowy :-D, faktycznie, jeżeli bardziej stabilny to 3-sekcje (za to jest dłuższy po złożeniu). Mam dokładnie wersję GT-128C, do plecaka, na wypad w góry jest bardzo praktyczny.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów