Ja mam jeszcze jedno pytanie: jak sprawdza się funkcja monopodu? Bajer, czy faktycznie użyteczna rzecz? Zastanawiam się nad zestawem GT-128/GT-128C + B-3 na potrzeby własne, oraz MT-228 do pracy (żeby nie biegać tam i z powrotem z nogami).
Ja mam jeszcze jedno pytanie: jak sprawdza się funkcja monopodu? Bajer, czy faktycznie użyteczna rzecz? Zastanawiam się nad zestawem GT-128/GT-128C + B-3 na potrzeby własne, oraz MT-228 do pracy (żeby nie biegać tam i z powrotem z nogami).
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Nie stosowałem funkcji monopodu w tym statywie, wg mnie za dużo z tym roboty, jak potrzebuję monopod składam dwie nogi i na jednej jest oki, tym bardziej, że jak złożysz monopod to jest i tak krótszy od nóg statywu..
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 02-04-2011 o 19:55 Powód: Automerged Doublepost
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Polecił by mi ktoś statyw z włókna węglowego, koniecznie lekki (do 1,5kg z głowicą), niekoniecznie wysoki, ale możliwie stabilny? Potrzebuje w góry, aktualnie używam Sherpy 600R, bardzo fajny statyw, ale trochę ciężki, myślę że coś lepszego z hakiem na podwieszenie plecaka powinno być OK a każdy kilogram robi różnicę ;-)
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
---Moje zdjecia na FB---
Jeśli niewysoki, może być również alu, wtedy praktycznie nie będzie cięższy od carbonu. Benro ma np. małe, lekkie nogi alu A-056 (jest też parę razy droższa wersja z włókien C-056).
---Moje zdjecia na FB---
Widziałem kiedyś szybowiec z włókna węglowego po upadku na ziemię. Pilot co prawda przeżył, ale z szybowca faktycznie wiórki kokosowe zostały... ;D
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
Monolity samochodów F1 tez sa z włokna weglowego i jakoś ... http://www.youtube.com/watch?v=RTQBVDV1E7s&t=01m40s![]()
---Moje zdjecia na FB---
Ja też już widziałem pękniętą jedna nogę , właściwie człon nogi frotki. Ale nie było kłopotów z wymianą w foto7. Wszystko da się zniszczyć.