Strona 79 z 119 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Po prostu gorszej jakości plastik który pęka. Przy minusowych temperaturach materiał jest słabszy, poszukaj po necie.
    MF ma aluminium walcowane, GP ciągnione więc wytrzymałość mniejsza.

Sprawdzone przez wielu MF tego bajeru odpadającej nogi, pękających odlewanych lub plastikowych części nie posiada

MF też może puścić ale są na to mniejsze szanse.

Domyślnie

proszę o poradę - przeczytałam uważnie sporą część tego wątku i mój wybór padł na nogi Manfrotto 190xprob i głowicę Benro b-2. będzie dźwigać 50D z canonem 70-200/2.8.
    czy to dobry wybór?
    i jeszcze jedno - jak dobrać pokrowiec - czy one są uniwersalne, czy kierować się tylko długością zestawu? nie ukrywam, że chciałabym coś tańszego - Velbona lub Benro, a będę kupować przez neta i chciałabym coś fajnie dobranego wymiarowo.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kulkaa Zobacz posta
    proszę o poradę - przeczytałam uważnie sporą część tego wątku i mój wybór padł na nogi Manfrotto 190xprob i głowicę Benro b-2. będzie dźwigać 50D z canonem 70-200/2.8.
    czy to dobry wybór?
    i jeszcze jedno - jak dobrać pokrowiec - czy one są uniwersalne, czy kierować się tylko długością zestawu? nie ukrywam, że chciałabym coś tańszego - Velbona lub Benro, a będę kupować przez neta i chciałabym coś fajnie dobranego wymiarowo.
    A czemu nogi nie np. Benro A-297EX? Też stałem przed takim wyborem i wybrałem Benro, jeśli zaufałeś głowicy tej firmy to czemu nie ufasz ich nogom? Ma praktycznie takie same możliwości i parametry, jest nawet trochę lżejszy niż Manfrotto.
    Za 390zł (w sierpniu 2010) dostałem Benro A-297EX który ma w komplecie pokrowiec i kolce.
    W ofercie sklepów, rzeczywiście próżno szukać tych nóg, ale jak się okazało sklep zamówił je bez problemu i na drugi dzień były do odbioru.

Coś już napisał Awatar tomicher

Domyślnie

Panowie czy w statywie Manfrotto 785B można wymienić samą głowicę na bardziej zaawansowaną, z większym udźwigiem ?

Z tego co oglądam na zdjęciach inne głowice manfrotto to sposób ich mocowania jest chyba nieco inny niż tej którą dali w zestawie 785B

Jak to wygląda w praktyce ?

Potrzebuję coś co utrzymie 5d + 70-200 czy 16-35

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez X tomicher X Zobacz posta
    Panowie czy w statywie Manfrotto 785B można wymienić samą głowicę na bardziej zaawansowaną, z większym udźwigiem ?

Potrzebuję coś co utrzymie 5d + 70-200 czy 16-35
    Z tego co pamiętam, to głowica jest zintegrowana.

Ale do tego sprzętu radzę zapomnieć o tym statywie - małpki, hybrydy i bardzo lekkie lustra jeszcze OK.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie

Może ktoś już sam próbował dokonać takiej modyfikacji o której wspomniałem w poście wyżej ?

A co do 785B to przyznam szczerze że z sony r1 jest świetnie, później zaczynają się schody. 5d z 17-40 trzymie się, ale jest dosłownie na pograniczu utrzymania zestawu w żądanej pozycji, czasem wystarczy dmuchnąć żeby głowica popuściła kilka centymetrów : /

w 100% odpowiadają mi te nóżki i bardzo chciałbym je dalej wykorzystywać, są małe składane w 4 krótkie sekcje i bardzo lekkie. Nie ukrywam też, że aspekt finansowy takiej imprezy również wchodzi w grę.

Jeżeli chodzi o demontaż głowicy to z pewnością da się ją doprowadzić do poniższego stanu:

W tej rurce jest gwint wewnętrzny dzięki któremu można go skręcić z pozostałą częścią rurki (tą wkładaną w nóżki statywu)

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Aaaa, skoro już posiadasz ten statyw, to co innego... myślałem, że przymierzasz się do zakupu.

To co widać na fotce, to jest... kolumna, część kolumny???
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie

ok panowie - już wszystko wiem : )
    całe szczęście jestem w stanie stworzyć taki zestaw jak chcę czyli mocno składane i stosunkowo lekkie nogi z modo + nowa głowica.

potrzebuję czegoś takiego:
    http://img.photobucket.com/albums/v6..._DSC4318-6.jpg

żeby móc zapiąć jakąkolwiek głowicę:
    http://img.photobucket.com/albums/v6..._DSC4322-9.jpg

Wybór chyba padnie na 496RC2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez y3k Zobacz posta
    A czemu nogi nie np. Benro A-297EX? Też stałem przed takim wyborem i wybrałem Benro, jeśli zaufałeś głowicy tej firmy to czemu nie ufasz ich nogom? Ma praktycznie takie same możliwości i parametry, jest nawet trochę lżejszy niż Manfrotto.
    no właśnie jest cięższa
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    cięższy miało być
    Ostatnio edytowane przez Kulkaa ; 12-01-2011 o 21:45 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

chciałbym kupić statyw niedrogi ;

STATYW GOLDPHOTO YH314 + GŁOWICA PISTLETOWA YH401
    http://allegro.pl/statyw-goldphoto-yh314...17476.html

Statyw Camrock XT020 + Monopod + Torba + Głowica

http://allegro.pl/statyw-camrock-xt020-m...08065.html

a może same nogi tylko którą głowice polecacie

Strona 79 z 119 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów