Strona 77 z 119 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 761 do 770 z 1181

Wątek: Jaki statyw

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

a nie lepiej najpierw troche pouzywac, a potem znajac braki (jesli takie beda) zastanawiac sie nad konkretna zmiana? rowniez empirycznie sprawdzic, czy to zapewnia stabilnosc D90 + 70-200 (moim zdaniem ma szanse, o ile nie bedzie wialo) zamiast pytac innych, ktorzy tego statywu najczesciej nawet na oczy nie widzieli

na papierze ten statyw wyglada nie gorzej niz MF 190, wiec nie widze zadnego sensu zmiany. zwlaszcza na Manfrotto, ktorego osobiscie nie trawie po doswiadczeniach z tandetnymi glowicami.

sugerowalbym zaczac od pouzywania. i samodzielnej oceny czy spelnia pokladane w nim nadzieje, a jesli nie to jakie sa braki.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drmarco Zobacz posta
    WItam
    Przeczytałem cały post i nie znalazłem żadnej opini na temat takiego czegoś
    http://fotozakupy.pl/statyw/giottos-mt-9242,10174s
    Zastanawiam się czy ten zestaw wystarczy do d90 i 70-200.
    Czy sugerujecie zamianę na mf 190 x pro b z mf 808 rc2
    Udźwig Giottos 3 kg MF 5 kg.
    Czy Giottos utrzyma D90 z 70-200 i ewentualną lampą.
    Statyw Giottos dostałem od żony :P na Gwiazdora i mogę wymienić na MF za dopłatą.
    BTW wykonanie Giottos'a cudowne, torba i pasek i klucze w zestawie.
    Proszę o odpowiedź.
    Jak widzę giottos zapożyczył patenty z gitzo :wink: ale do rzeczy: statyw (nogi) giottos powinien utrzymać Twój zestaw ale czy będziesz zadowolony z jego stabilności ? Zakładam, że zestaw waży ok. 1,5 kg i jak do tego dołożysz lampę 0,5 kg to może być już gorzej ze stabilnością głowicy. Zasada jaką należy się sugerować aby uzyskać zadowalającą stabilność to min. 2-3x (łączny ciężar zestawu) co daje ok. 4-6 kg.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Jeśli nogi Giottos to model 9251B powinien sprostać i do tego porządną głowicę kulową.
    4-5kg spokojnie utrzyma
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Domyślnie

Witam, dopiero zaczynam przygodę z fotografią. Szukam jakiegoś statywu "na początek". Ma utrzymać jedynie KIT, jakieś 550g (jak na razie nie mam dodatkowego sprzętu) Znalazłem coś takiego: http://www.ceneo.pl/235050 , czy może być coś tańszego?
    Chciałbym czasami nakręcić jakiś film i zależy mi na tym aby głowica pracowała w miarę równo, bez żadnych "zacięć" czy taki statyw dałby radę? czy musiałbym zainwestować w coś lepszego?
    Canon 500D + KIT, Velbon DF60
    Pkt 8 regulaminu forum

Cenzor Awatar MacGyver
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bolek1985 Zobacz posta
    Witam, dopiero zaczynam przygodę z fotografią. Szukam jakiegoś statywu "na początek". Ma utrzymać jedynie KIT, jakieś 550g (jak na razie nie mam dodatkowego sprzętu) Znalazłem coś takiego: http://www.ceneo.pl/235050 , czy może być coś tańszego?
    Przez pewien czas miałem ten statyw (jako drugi, do długiego noszenia na plecach). 550D + 18-55 utrzyma, ale po przestawieniu aparatu do pozycji pionowej nie będzie już stabilnie. Do video, moim zdaniem, nadaje się słabo bo głowica nie daje możliwości zbyt szybkiego operowania.
    Drugi raz bym go nie kupił, ale za takie pieniądze nie znajdziesz nic lepszego. Za ok 230 - 250 zł możesz mieć już Slik-a, który będzie zdecydowanie stabilniejszy.
    Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

Chciałbym czasami nakręcić jakiś film i zależy mi na tym aby głowica pracowała w miarę równo, bez żadnych "zacięć" czy taki statyw dałby radę? czy musiałbym zainwestować w coś lepszego?
    Proponuje zainwestować troche wiecej i kupić choć by velbon sherpa 600r bo kupisz badziwie nie bedziesz zadowolony i bedziesz szukał innego a szkoda 2 razy kase wydawać jak można kupić raz a porzadnie za w miare przyzwoite pieniadze
    EOS + L i kupa gratów ...

Coś już napisał Awatar meg83
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    Proponuje zainwestować troche wiecej i kupić choć by velbon sherpa 600r bo kupisz badziwie nie bedziesz zadowolony i bedziesz szukał innego a szkoda 2 razy kase wydawać jak można kupić raz a porzadnie za w miare przyzwoite pieniadze

Bartek ma rację - lepiej poczekać i dozbierać kasy na coś lepszego, bo prędzej czy później tanią alternatywę będziesz musiał lub chciał wymienić

Domyślnie

Ok rozumiem, duża jest różnica miedzy polecanym przez MacGyver'a Silk-iem a tym Velbonem? poza tymi 40zł? :P
    Canon 500D + KIT, Velbon DF60
    Pkt 8 regulaminu forum

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Sherpą film nagrywać... Powodzenia ;P

Pierwsze kroki w video można zrobić na tym : Velbon Sherpa 6000

Obecnie mam i ujdzie. Przy ujemnych smar robi się gęstszy

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bolek1985 Zobacz posta
    Powiem Ci że bardzo dużo wymagasz. Tanie statywy i płynność to sprzeczność :cool:. W tanich statywach (jeśli w ogóle głowica się nadaje do video) realizowane jest to tak, że dają tam coś w rodzaju bardzo lepkiego silikonu, który nie zasycha. Daje to namiastkę pracy z prawdziwą głowicą video (na łożyskach olejowych) ale do żadnych poważniejszych zastosowań się nie nadaje - szczególnie przy niskich temperaturach. Tak jest to min. właśnie rozwiązane w Sliku
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 77 z 119 PierwszyPierwszy ... 2767757677787987 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów