Strona 74 z 119 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 731 do 740 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adriandz1 Zobacz posta
    Jeżeli chodzi o nogi to zdecydowałem sie na Goldphoto YH324. A co do głowicy to rozważam dwie. pierwsza to Manfrotto 804RC2, natomiast druga to goldphoto YH420.
    Tych nóg używam już trzeci rok i nie mam powodu do narzekań, natomiast głowice goldphoto to już inna bajka. YH410 wytrzymała w orginalnym stanie 2 tygodnie, a potem zerwał się gwint zacisku pochylenia przód-tył. Rozebrałem więc całość i rozwierciłem koniec gwintu tak, aby wmontować tam stalową nakrętkę. Ten patent działa do dzisiaj, ale głowica mimo wszystko nie dawała rady stabilnie utrzymać SONARA 4/300, telekonwertera i EOSa 350D. Jedyną metodą robienia zdjęć było wcześniejsze podniesienie lustra, a nie zawsze była taka możliwość. Obecnie używam głowicy Manfrotto 496RC2 i wreszcie jest stabilnie. Pamiętaj tylko, że te nogi trochę ważą.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Tych nóg używam już trzeci rok i nie mam powodu do narzekań, natomiast głowice goldphoto to już inna bajka. YH410 wytrzymała w orginalnym stanie 2 tygodnie, a potem zerwał się gwint zacisku pochylenia przód-tył. Rozebrałem więc całość i rozwierciłem koniec gwintu tak, aby wmontować tam stalową nakrętkę. Ten patent działa do dzisiaj, ale głowica mimo wszystko nie dawała rady stabilnie utrzymać SONARA 4/300.
    To fakt, jeżeli chodzi o nogi to ja też używam już trochę czasu i złego słowa powiedzieć nie mogę a z głowicą co wcześniej opisywałem miałem taką samą lipę tzn padł gwint tego właśnie zacisku a pokrętło wręcz wystrzeliło więc głowicy również nie polecam.
    pzdr

Uzależniony

Domyślnie

Zdecydowałem się na kupno statywu MANFROTTO + głowica 804RC2. Będzie podpięty 5dm2 + C70-200 f4, z czasem 70-200 f2.8. Mam 175 cm. Proszę o poradę czy z jakiegoś powodu jeden ze statywów 055XPROB i 190XPROB jest od drugiego lepszy, gorszy, stabilniejszy, bardziej warty zakupu ?? Przeczytałem, że różnią się wymiarami, udzwigiem wagą i nieznacznie ceną.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Zdecydowałem się na kupno statywu MANFROTTO + głowica 804RC2. Będzie podpięty 5dm2 + C70-200 f4, z czasem 70-200 f2.8. Mam 175 cm. Proszę o poradę czy z jakiegoś powodu jeden ze statywów 055XPROB i 190XPROB jest od drugiego lepszy, gorszy, stabilniejszy, bardziej warty zakupu ?? Przeczytałem, że różnią się wymiarami, udzwigiem wagą i nieznacznie ceną.
    ale chocby 3 ostatnich stron tego watku to nie przeczytales, prawda?

inna kwestia, ze nie przestaje mnie powalac ten rzut na promocje 055 + 804. ta, to jest niby tylko 150 EUR, ale to jest koszmarnie ciezki i mocno taki sobie mechanicznie kloc. za pieniedze, za ktore mozna dwa razy kupic Sherpe 600R. statyw znacznie lzejszy, bardzo przyzwoity mechanicznie (umowmy sie, ze w tym gronie uzytkownikow jest dostatecznie solidny i stabilny) i 2-krotnie tanszy. co do glowic to sie nie wypowiadam, ale akurat ta standardowa w amatorskich Sherpach jest zupelnie przyzwoita i do szkla typu 70-200 spokojnie wystarcza. a przeciez na 600R nie konczy sie wybor niedrogich statywow amatorskich, bo chocby w Benro czy Triopo mozna znalezc fajne zestawy juz z wymienna glowica. nierzadko znacznie blizej 2kg...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Tak, kupowałem.
    Kolaj w jaki sposób płaciłeś?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Kolaj w jaki sposób płaciłeś?
    zgaduje na podstawie GIF-a Payment Options: karta kredytowa?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    zgaduje na podstawie GIF-a Payment Options: karta kredytowa?
    Pewnie tak. Nie pamiętam. Ja do płatności internetowych mam specjalną kartę kredytową, którą ładuję przed transakcją odpowiednią kwotą, więc nie mam problemów emocjonalnych z tą formą płatności.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    do płatności internetowych mam specjalną kartę kredytową, którą ładuję przed transakcją odpowiednią kwotą, więc nie mam problemów emocjonalnych z tą formą płatności.
    Dzieki za sugestię :-)

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Dzieki za sugestię :-)
    Oni tam jeszcze PayPala akceptują, więc generalnie problemów z płatnością nie ma.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adriandz1 Zobacz posta
    No i przyszedł czas na mnie
    Zdecydowałem sie na statyw 3D jednak mam mały dylemat i nadzieję na to, że ktoś mi podpowie. Jeżeli chodzi o nogi to zdecydowałem sie na Goldphoto YH324...
    Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Tych nóg używam już trzeci rok i nie mam powodu do narzekań, natomiast głowice goldphoto to już inna bajka...
    Cytat Zamieszczone przez KUBAwo Zobacz posta
    To fakt, jeżeli chodzi o nogi to ja też używam już trochę czasu i złego słowa powiedzieć nie mogę...
    Przyłączam się - zero problemów od lat...
    Reszta tutaj - Statyw Goldphoto YH324C + głowica Manfrotto 488RC2.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Strona 74 z 119 PierwszyPierwszy ... 2464727374757684 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów