Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mc_iek Zobacz posta
    Nie wiem czemu tak bardzo wywnętrzasz się nad rc2? Nie zauważyłem w tej konstrukcji luzów, mimo wieszania na tej płytce obiektywu Sonar 4/300 z telekonwerterem i 350d zaopatrzonym w gripa. Ta płytka musi być montowana w jedną, konkretną stronę i tyle. Jeżeli założy się ją tyłem do przodu, to faktycznie ma spory luz, ale jak się ją zamocuje prawidłowo to niczego takiego nie stwierdziłem.
    Popieram, też nie widzę powodów do narzekań na RC2.
    No, ale ja amator jestem, niedzielny fotograf więc...

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Uzależniony

Domyślnie

Poszukuję dobrego statywu z głowicą do zastosowań amatorskich. Na statywie będzie C 5dmk2 + 70-200/4 + 24-70/2.8 + 85/1.8. Myślałem o firmie Manfrotto.
    Będę szukał raczej używanego do max 500 - 600 pln z głowicą. Jeśli coś dobrego można kupić za mniejszą kwotę to mile widziane. Sporo czytałem o modelach:055XPROB, 055PROB, 190XPROB - Który z tych modeli,a może inny byście polecali ? Proszę również o sugestię co do głowicy - o nich nie mam już zielonego pojęcia zresztą podobnie jak o statywach. Inne firmy i modele również wchodzą w grę. Zależy mi przede wszystkim na tym aby statyw był solidny bo zależy mi na bezpieczeństwie sprzętu foto.
    Za pomoc z góry dziękuję
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Dodam jeszcze, że statyw powinien poradzić sobie z 70-200/2.8 bo takie szkło planuję kupić
    Ostatnio edytowane przez horak ; 20-11-2010 o 21:23 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    C 5dmk2 + 70-200/4 + 24-70/2.8 + 85/1.8. Myślałem o firmie Manfrotto.
    Mam niemal taki zestaw (zamiast 85 mam 50) i do tego statyw Benro A-600EX z głowicą BH2 i mogę go z czystym sumieniem polecić. Świetna jakość wykonania, praktyczny. Ja za całość dałem około 450zł, więc ty masz nadwyżkę, by dołożyć do lepszej głowicy, np. B2.

Uzależniony

Domyślnie

Jak sprawuje się z 5d ? Pewnie trzyma body? Znalazłem go z głowicą za 470 pln. Czy warto według ciebie dopłacić do tej lepszej głowicy? Myślałem też nad czymś takim http://allegro.pl/manfrotto-055xprob...313039000.html Statyw fajny sam widziałem ale zupełnie nie wiem jak sprawuje się w praktyce i nie mam pojęcia jaka jest to głowica - czy godna uwagi ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez horak Zobacz posta
    Jak sprawuje się z 5d ? Pewnie trzyma body? Znalazłem go z głowicą za 470 pln. Czy warto według ciebie dopłacić do tej lepszej głowicy? Myślałem też nad czymś takim http://allegro.pl/manfrotto-055xprob...313039000.html Statyw fajny sam widziałem ale zupełnie nie wiem jak sprawuje się w praktyce i nie mam pojęcia jaka jest to głowica - czy godna uwagi ?
    Dla mnie super. Poczytaj o Benro, jest trochę informacji w sieci. Co do głowicy, to zależy od ciebie. Ta bh2 spokojnie utrzyma wspomniany sprzęt, ale b2 jest większa i precyzyjniejsza. Więc zależy od zastosowań. Nogi naprawdę dobre.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów