Cytat Zamieszczone przez moregun Zobacz posta
dzięki kolego - upewniłeś mnie w tym. i tak sie miałem do ciebie odezwać bo kiedyś zadawałeś podobne pytania na forum i byłem ciekawy jak ci poszło. Żyłem nadzieja ze jakis phottix czy velbon ma cos w swoich magazynach ale skoro nie to nie.
Prawda. Zadawałem takie pytanie w czasach, kiedy płytki Benro były nie do dostania a nie uśmiechało mi się płacić za płytkę Markinsa 50 Euro. Ostatecznie jednak tak zrobiłem.

pytanie : jak sie sprawuje sruba przymocowująca płytke do aparatu czy statyswu - Benro jest na imbusa bez żadnego motylka do ręcznego przykręcania .
Śruby sprawują się hmm.. normalnie. Tyle, że ja przykręciłem płytki raz (jedną do puszki, drugą do pierścienia od obiektywu) i tam sobie siedzą. Ostatnio odkręcałem płytkę jak zmieniłem body (pół roku temu).

Płytkę Benro, którą miałem w komplecie z głowicą czasem przykręcam do lornetki lub kamery (mała, amatorska kamerka do filmowania moich brzdąców). Śruba też działa normalnie, natomiast ta płytka jest o tylko gorsza od pozostałych, że nie ma rantu, który zapobiega przed obracaniem się aparatu na płytce.