Trudno "oczekiwać" czegokolwiek, bo nie wiadomo czy ktokolwiek na forum w ogóle ma takie informacje. Dajemy, co mamy, a jak nie mamy...
Próbowałeś skontaktować się z osobami, które w tym wątku (a jest chyba jeszcze osobny o Benro, bodaj nawet jakiś test) o statywach Benro się wypowiadały? IMHO jeśli nikt nie odpisał tutaj, to chyba będzie najpewniejszy i najszybszy trop jaki możesz podjąć na forum w Twojej sprawie (kupująć pewnie z czymś porównywali... może będziesz miał szczęście). Jeśli zaś chodzi o detale techniczne, to najlepiej producent/dystrybutor/sprzedawca.
EDIT:
Może to w czymś pomoże -u mnie też skończyło się na Manfrotto (190PROB). Benro nie było wtedy jeszcze u nas dostępne. Rozważalem też Sherpę i GoldPhoto przy czym z tych dwóch do dziś macałem tylko Sherpę. Po pierwszym kontakcie z MF (i pierwszych negatywnych opiniach o GP) stwierdziłem, że mój święty spokój i kilka detali (reputacja marki, "wyczuwalna" jakość wykonania i pracy, dodatkowa funkcjonalność) są warte więcej niż te ~300pln dopłaty skoro już mam to ciągać na plecach i stawiać na tym sprzęt za Xkpln. Ze swojego wyboru jestem bardzo zadowolony, mogłoby być trochę lżej, ale to już inna półka cenowa... Benro - narazie nie miałem w ręku nic z ich produktów więc się nie wypowiadam.