Do lamp to po prostu kup jakiekolwiek statywy oświetleniowe. Takie lapmki to utrzyma każdy jeden, nawet noname z allegro.
Do lamp to po prostu kup jakiekolwiek statywy oświetleniowe. Takie lapmki to utrzyma każdy jeden, nawet noname z allegro.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
tak. takie mam. gwinty sie im rozjechaly niestety, wiec szukam czegos bardziej wytrzymalego.
5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
nie tedy droga. mam cos podobnego i szukam czegos lepszego jakosciowo. nie musi byc super tanie. kazda propozycje rozwaze![]()
5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR
adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB
witam,
przymierzam sie do zakupu statywu do swojego zestawu znalazlem velbona dx 888, czy ktos moze mial doczynienia z takowym sprzecikiem, chcialbym zamontowac na nim 400+70-200l??
pozdrawiam
a co powiecie na GoldPhoto? Ja mam o taki: http://www.foto-tip.pl/sklep/profesj...314-p-521.html i jestem z niego zadowolona, na moje potrzeby wystarcza w zupełnościMacie jakieś złe doświadczenia z tym sprzetem?
@ rich
O statywch pokroju Velbon DX-xxx, CX-xxx było tu już nie raz -ogólnie, to zabawka na początek (na próbę) albo do bardzo, bardzo niedzielnego i niewymagającego fotografowania. Tanie plastiki, zależne nogi... o wszystkim doczytasz w tym właśnie wątku (nawet nie tak daleko).
Generalna konkluzja jest taka, że jeśli nie chcesz płacić dwa razy, to doinwestuj trochę -przyzwoite statywy zaczynają się od ok. 300pln.
@ kantor
Masz, jesteś zadowolona i... (?)
Jeśli koniecznie chcesz się czegoś jeszcze dowiedzieć, to polecam lekturę tego wątku, a także wyszukiwarkę -było tego "od groma" -link.
Goldphoto to rozwiązanie dużo ciekawsze, niż np. przytaczany wcześniej Velbon, ale ma swoje słabe punkty.
@APP
thx;-) wiem ze to nieprofesjonalny statyw ale mi sie okazyjnie do kupienia nadarzyl i ciekawy bylem czy ktos z forumowiczow laczyl takowy z eosem i stad moje pytanie;-DD
Ja jakiś czas temu nabyłem Goldphoto: nogi 314, glowice 410 i jestem mega zadowolony. Myślałem o Velbon Sherpa 600r ale po pierwsze był droższy a po drugie od Golda nawet w tej podstawowej, mniejszej konfiguracji mniej stabilny. Chciałem głowice kulową Goldphoto ale w sklepie jak się nią bawiłem to się rozsypała więc zrezygnowałemi wybór padł na małą 3D. 400d z dosyć ciężkim sonnarem 180 trzyma bardzo stabilnie. Jak za tą kasę dla amatora super wybór. Pozdrawiam
No niestety muszę odwołać to co napisałem...po kilku użyciach głowica poległa, zepsuł się gwint jednego z trzech pokręteł, samo pokrętło przy tym ładnie wyskoczyło a aparacik zrobił zgrabny pokłon. W tej chwili jest to głowica z jedną osią bez możliwości zablokowaniaJak to się mówi: biedny płaci dwa razy
![]()