Strona 32 z 119 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Uzależniony

Domyślnie

Żeby nie wprowadzić nikogo w błąd muszę teraz dodać jeszcze dwa słowa.
    Przyjrzałem się stronie producenta i kilku ofertom w sieci i kwestia wysokości tego statywu taka jednoznaczna nie jest. Sam producent podaje informację, że A-300EX ma w zestawie głowicę, ale o głowicy nic już nie mówi. W sieci natomiast znaleźć można zestawy z różnymi głowicami, ale podawana wysokość jest wszędzie taka sama, możliwe więc (o ile sprzedawcy nie cytują po prostu ślepo producenta), że chodzi o wysokość samego trójnogu (chyba, że gowice mają taką samą wysokość...).

Zainteresownych przepraszam i zachęcam do szukania informacji z pierwszej ręki, ewentualnie prosiłbm jakiegoś posiadacza statywu Benro serii A-XXXEX i metrówki o sprostowanie, zanim ktoś posądzi mnie o złą wolę ;-)

A poducent/dystrybutor ma u mnie wielki "-" jeśli nie potrafi w pełni, czytelnie i jednoznacznie opisać zasadniczych cech własnego produktu :wink:

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez APP Zobacz posta
    Nie ma, ale pewien typowy przedział tolerancji i praktyczności jest zawsze i dla statywu będzie to umożliwienie wykonania zdjęcia z perspektywy zbliżonej do naturalnej dla danej osoby (chyba, że zaczniemy sobie wytykać karłów i koszykarzy ;-)).
    Do wzrostu to się dobiera kije narciarskie. Statyw jest do aparatu a nie do fotografa. Chyba, że planujesz się na nim powiesić I Twoje ulubione, spapugowane zresztą od Janusza Body: koniec, kropka. :-D
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 11-09-2009 o 10:13
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony

Domyślnie

Do wzrostu to się dobiera kije narciarskie. Statyw jest do aparatu a nie do fotografa.
    Jeszcze niedawno napisałeś, że do "z góry zaplanowanej przez fotografa perspektywy"...
    Szkoda miejsca żeby wytykać dziury i w tym stwierdzeniu, bo zaraz będzie, że się czepiam słówek.

Cóż, obaj zostaniemy przy swoim (oby każdy miał tak jak lubi, tak jak my). Najzabawniejsze jest to, że jedno nie wyklucza drugiego, ale tego nie bedę już rozwijał (marcinkowi87 i tak to nie pomoże). Mam tylko wątpliwości co chciałeś udowodnić tym zwrotem o "papugowaniu"... w każdym razie wyszło najwyraźniej zupełnie odwrotnie
    Ostatnio edytowane przez APP ; 11-09-2009 o 18:24

marcinek87
    Guest

Domyślnie

No to zamówiłem tego Sherpa 600R
    Mam nadzieję, że będzie bardzo zadowolona
    Oby teraz przesyłka odpowiednio szybko doszła...
    Wszystko w rękach Poczty Polskiej (niestety nie było innej możliwości...)

Bywalec Awatar rostek andrzej
    Miasto
    Szczecin/Kraków

Domyślnie

To i ja pozwolę sobie poprosić o poradę. Szukam statywu na wyprawę. Warunki bardzo ekstremalne. 2 tygodnie brnięcia przez błoto (nierzadko po pas) Przekraczanie rzek. Wysoka wilgotność powietrza 90-99 proc. Jaka w tej sytuacji byłaby najlżejsza opcja, którą będę jeszcze w stanie ściągać z pleców i rozkładać za każdym razem, gdy dostrzegę jakiegoś ptaszka, robala, czy węża. I która utrzymałaby 40d z tele?

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rostek andrzej Zobacz posta
    To i ja pozwolę sobie poprosić o poradę. Szukam statywu na wyprawę. Warunki bardzo ekstremalne. 2 tygodnie brnięcia przez błoto (nierzadko po pas) Przekraczanie rzek. Wysoka wilgotność powietrza 90-99 proc. Jaka w tej sytuacji byłaby najlżejsza opcja, którą będę jeszcze w stanie ściągać z pleców i rozkładać za każdym razem, gdy dostrzegę jakiegoś ptaszka, robala, czy węża. I która utrzymałaby 40d z tele?
    Z jakim tele ? Gitzo 1531/1541 albo 2541 i do tego jakaś porządna kulowa głowica (Markins Q3 do dwóch pierwszych idealny) z tym że wszystko zależy co to za tele...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Szczecin/Kraków

Domyślnie

Zastanawiam się pomiędzy 70-200 a 70-300 is usm

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rostek andrzej Zobacz posta
    Zastanawiam się pomiędzy 70-200 a 70-300 is usm
    To 1531/41 + Q3. Tylko kosztuje, ale lepszy zestaw będzie trudno znaleźć...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Miasto
    Szczecin/Kraków

Domyślnie

Dzięki serdeczne. Faktycznie kosztuje sporo i w ogóle jakoś trudno go chyba dostać w Polsce.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Witajcie!

Teraz mam nadzieję jest to dobry wątek A problem związany ze statywem, którego najwyższy czas nabyć.

Canon 450D z maksymalnie najcięższym obiektywem jaki mam a więc 70-200mm/f4 L (a nie sądzę by się szykowało coś cięższego w szklarnii póki co).

Jaki statyw, jaką głowice polecacie dla powyższego?
    Zastosowanie: krajobrazy, zdjęcia nocne, ew. portrety
    Budżet:w planie są szkła, więc nie taki duży...może 700zł?

Dzięki wielkie!
    Canon 450D | Canon EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 IS | Canon EF 70-200mm f/4 IS USM L

Strona 32 z 119 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów