Pokaż wyniki od 171 do 180 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Możesz też zerknąć na ofertę BENRO
    Sam mam i spisuje się znakomicie "zestaw z mojej stopki "
    Warto się zainteresować statywami z serii VERSATILE waga od 1,9 - 2,5 kg aluminiowe / ciężar zależny mocno od wielkości.
    Jednak to nogi w zupełności wystarczające by zapewnić stabilność twojego zestawu a także kombinacjom w stylu Body plus szkiełka 70-200 etc
    Co do samej głowicy to już wszystko zależy od tego czy chcesz coś w miare niedużego dla niezbyt ciężkich kombinacji, tu poleciłbym głowice z serii BH "tanie i małe" wyposażone w szybkozłączkę z podwójną blokadą oraz blokowanie głowicy jednym pokrętłem, a jeśli chcesz kupić raz i porządnie z przyszłościowym zamiarem rozbudowy systemu to orientowałbym się w głowicach serii KB lub KJ "droższe i masywne" bardziej precyzyjne z pokrętłami regulującymi nachylenie głowicy, dwa inne kontrolują 360-stopniową podstawę i natężenie tarcia, kolejne służy do precyzyjnego panoramowania + dodatkowe zabezpieczenie w szybkozłączce.

Moje osobiste odczucie w stosunku do Frotki są takie iż wydaje mi się że nogi od Benro są porządniej wykonane z bardziej przyjaznych materiałów które wzbudzają większe zaufanie.
    Pomijam oczywiście cene
    Jednak wydaje mi się że cena nie powinna grać tu żadnej roli jeśli statywowi powierzamy nieraz sprzęt idący w kilka tysięcy złotych a nieraz i więcej.

Jak widzisz do wyboru masz Manfrotto, Silk, Sherpa czy tez Benro
    Pozostaje ci dokonać słusznego wyboru
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez sadaman ; 15-02-2009 o 21:50
    Pucha i słoki

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów