Strona 14 z 119 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Pełne uzależnienie

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Głowica marna. Celowałbym raczej w coś takiego http://www.allegro.pl/item515743956_...at_kurier.html
    Ta którą podlinkowałeś wygląda na podróbkę Manfrotto 486RC2 - miałem, trzęsło się wszystko...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Głowica marna. Celowałbym raczej w coś takiego http://www.allegro.pl/item515743956_...at_kurier.html
    Ta którą podlinkowałeś wygląda na podróbkę Manfrotto 486RC2 - miałem, trzęsło się wszystko...
    Wybacz Krzychu ale niedawno wspominałem o głowicy BH-0 firmy BENRO o której pisałeś że pewnie będzie się wszystko trzęsło po dopięciu Body + Szkła + Lampy...sprawdziłem i wszystko jest stabilne, nawet stukając w to paluchem!
    Obecnie dokupiłem drugi zestaw Benro *A-297 n6 plus tym razem głowice KB-1 (starszy o kilkanascie dni zestaw w spadku otrzymała moja żona).
    Reasumując jestem w stanie polecić zarówno zestaw pierwszy jak i drugi a różnią się wyłącznie głowicami BH-0 i KB-1
    Co do porównania do Manfrotto - to w sumie jak na mój gust widać sporo podobieńst jednak materiały użyte w Benro wydają się być lepsze.
    Z drugiej strony nie rozumiem dlaczego polecasz głowice w wersji KS-1 skoro KB-1 jeden wydaje się być korzystniejszy.
    Trzymałem obie głowice w sklepie w dłoni i nie dostrzegłem żadnej różnicy - może prócz tego że jedna jest koloru szaro piaskowego a druga czarnego no i różni je cena.
    Tak po krótce:
    KB-1 kosztuje w granicach 300 zł
    Średnica - 44mm
    Dł / Wys / Sze - 108mm / 72mm / 107mm
    Ciężar - 0,54 kg
    Udźwig - 12 kg

KS-1 kosztuje około 400 zł
    Średnica - 44mm
    Dł / Wys / Sze - 108mm / 72mm / 107mm
    Ciężar - 0,56 kg
    Udźwig - 12 kg
    Pucha i słoki

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sadaman Zobacz posta
    Wybacz Krzychu ale niedawno wspominałem o głowicy BH-0 firmy BENRO o której pisałeś że pewnie będzie się wszystko trzęsło po dopięciu Body + Szkła + Lampy...sprawdziłem i wszystko jest stabilne, nawet stukając w to paluchem!
    Z 400/5.6 ?

Cytat Zamieszczone przez sadaman Zobacz posta
    Z drugiej strony nie rozumiem dlaczego polecasz głowice w wersji KS-1 skoro KB-1 jeden wydaje się być korzystniejszy.
    Bo akurat była u podlinkowanego sprzedającego ? Nie pisałem że polecam bo ich nie używałem a nie lubię polecać czegoś z czym nie miałem własnoręcznie do czynienia. Napisałem że celowałbym w coś takiego... Polecałem za to Markinsa...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Z 400/5.6 ?

Bo akurat była u podlinkowanego sprzedającego ? Nie pisałem że polecam bo ich nie używałem a nie lubię polecać czegoś z czym nie miałem własnoręcznie do czynienia. Napisałem że celowałbym w coś takiego... Polecałem za to Markinsa...
    A to OK mój błąd nie doczytałem
    Jednakże skoro pisał o KS-1 to dlaczego nie wspomnieć o KB-1 gdzie właściwie to to samo parametralnie jak i fukncyjnie...jedyna różnica w ocenie namacalnej i odczuwalnej to cena.
    Co do BH-0 jak zapewne widzisz w mojej stopce niema szkla w stylu 400mm więc z takowym nie testowałem.

Pozdrawiam
    Pucha i słoki

Domyślnie

ja tam cos takiego uzywam do 40d statyw GoldPhoto YH324, głowica kulowa GoldPhoto YH430, jak na taka cene jest wpozadku..

Początki nałogu
    Miasto
    Zamieć

Domyślnie

Właśnie szukam opinii na temat tego chińczyka YH324 C.
    Mam 40D z gripem czasami będzie 70-200 ale na ogół 17-40, myślę że się nie zawali.
    Głowicę kupiłem już jakiś czas temu RC 141 Nat (zielona) warto więc ją do czegoś przykręcić. Myślę że powinno pasować jedno do drugiego.
    Co sądzisz o tym statywie? A może jednak dołożyć i 055XPROB ???

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez donald7000 Zobacz posta
    A może jednak dołożyć i 055XPROB ???
    zdecydowanie poczekac i dolozyc.. mam yh314 i uzywam go tylko tam gdzie szkoda mi normalnego statywu/gdzie i tak stabilnosc jest srednia (np. gdy podłozem dna jeziora jest mul a statyw ma stac pare godzin prawie caly w wodzie).. na normalnym podlozu statyw srednio stabilny - szkoda pieniedzy na taki polsrodek..

Coś już napisał Awatar kristof77
    Miasto
    Budapest/W-wa

Domyślnie

Między innymi mam też 40D z gripem, dodatkowo do 70-200/4 podłączony jest extender 1.4x z taką konfiguracją niezależnie jaki statyw to obiektyw będzie się kiwać jak tylko mocniej wiatr zawieje. 055xprob + mount ring = stabilność jaka mnie satysfakcjonuje. Więc ja też radzę jednak odkładać na 055xprob.

Jestem użytkownikiem aparatów, obiektywów, lamp byłskowych marki Canon oraz statywu marki Manfrotto.

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

055prob gwarantuje bardzo dobrą stabilność nawet ze średnim formatem

Strona 14 z 119 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów