Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Widok wątkowy

midget
    Guest

Domyślnie

Witam,
    nie zaglądałem tu od dawna, ale ponieważ od jakiegoś czasu myślę o statywie, nagle mi się przypomniało, że przecież mam Was... :-)
    Niestety, choć mieszkam w mieście, marne szanse na wymacanie jakiegoś osobiście. Więc od tygodnia przeglądam wieczorami (na razie żona jeszcze nie mówi głośno o rozwodzie) Allegro i inne takie. Byłem prawie zdecydowany na Sherpe 803r, ale okazało się, że nie ma szans, żeby zejść poniżej 60cm nad glebę. Więc pomyślałem, że 600 będzie lepsza... Potem przeczytałem, kurczę, cały wątek i... dalej guzik wiem. Mogę się zubożyć o ok.400-450. Przeglądając Allegro zwróciłem też uwagę na Benro (ogólnie). Wydały mi się solidne i mieszczą się w twej kwocie. Chcę na tym postawić 350D z gripem+ 17-85 (+ewentualnie 430EX II). Zupełnie zgłupiałem- był nawet moment, kiedy pomyślałem o kupnie Manfrotto 190... ale wtedy głowicę dokupiłbym jak nogi stracą gwarancję...
    Byłbym bardzo wdzięczny za wskazanie najmniej zmarnowanej kasy z tych, które wymieniłem.
    A może ten:http://www.ceneo.pl/37617?gclid=CLL_...FQYTzAod1zBDog . Tyle, że trochę mały udźwig.
    Ostatnio edytowane przez midget ; 06-10-2009 o 22:01

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów