Dziś kupiłem mało używany zestaw 055MF3 + przekładniową 410 junior za 1100zł. Po pierwszych próbach jestem zadowolony. Wszystko stabilnie nawet po zamontowaniu kolumny poziomo i maksymalnym jej wysunięciu. Mam nadzieję że posuży pare lat.
Dziś kupiłem mało używany zestaw 055MF3 + przekładniową 410 junior za 1100zł. Po pierwszych próbach jestem zadowolony. Wszystko stabilnie nawet po zamontowaniu kolumny poziomo i maksymalnym jej wysunięciu. Mam nadzieję że posuży pare lat.
Oglądałem ostatnio Sherpę 600R ze standardową głowicą celem jej kupna, poźniej przeczytałem ten temat i mam wrażenie, że dobrze zrobiłem nie kupując jej?;-)
Do udźwignięcia będzie 7D + 70-200 2.8 jako najcięższe szkło. Co do głowicy, zastanawiałem się nad B-1 lub 498RC2. Na alledrogo B-1 występuje w duecie z Benro A-268 M8, czy ktoś z Was korzystał z takiego połączenia?
Opcja druga to 055XPROB+498RC2.
Jeśli macie jakieś inne propozycje walcie śmiało. Kwota max. 800zł, wysokość coś jak wspomniana sherpa.
7D + C18-135
Bardziej chodzi mi o głowicę, nogi właśnie wydawały mi się całkiem OK. Czy którąś z wymienionych przeze mnie głowic można przypiąć do nich i będzie to w miare sensowne?
7D + C18-135
Czy ktoś z Was używał może głowicy Slik Ball Head 800? Mam nogi 340DX i ciągle mam w planie zakup dobrej głowicy kulowej - ostatnio sporo dobrego naczytałem się o Benro B-1, ale przez przypadek natknąłem się na tą (tańszą). Chciałbym żeby 30D z 100 makro trzymała się naprawdę stabilnie - czyli jak zakręcę to kula nie zrobi już milimetrowego ruchu w dół, tracąc starannie dobraną GO. Swoją drogą stosuje ktoś może przesuwaną szynę Manfrotto 454 z mikro-regulacją na głowicy kulowej? Sprawdza się taki patent?
Orientujecie się może gdzie i czy w ogóle w Warszawie można dostać same nogi od sherpy 600R? Na alledrogo jest kilka sherp ale ze standardową głowicą w komplecie.
7D + C18-135
Byłem dziś pomacać 055XPROB+498RC2 i szczerze mówiąc przeraziła mnie waga tego kompletu.;-)
Czy to było jedynie mylne wrażenie?
7D + C18-135
dlatego ja kupiłem tą głowice i jednak 190xprob ponieważ waga zestawu 055 i 498rc2 zniechęcała by mnie do zabierania tego ze soba gdziekolwiek,puki co przez jakiś czas pobedzie u mnie 190xprob a w przyszłości wejdzie coś z włókna,jezeli manfrotto to zostawie tą glowice bo pomimo wagi jest naprawde solidna i ma wszystko czego potrzeba w porownaniu do 496rc2 npByłem dziś pomacać 055XPROB+498RC2 i szczerze mówiąc przeraziła mnie waga tego kompletu.
Czy to było jedynie mylne wrażenie?
Witam,
chce kupic glowice Induro PHQ1 lub PHQ3. Dzwonilem do kilku sklepow, nigdzie nie ma. Gdzie moge ja kupic w PL? Ewentualnie interesuje mnie inna, podobna glowica - tylko jaka?
Chce kupic tez statyw, do 1000zl. Jak najwyzszy i stabilny. Musi byc mozliwosc rozlozenia nog szeroko i wlozenia kolumny do gory nogami i np. ustawienia jej poziomo. Na wadze tak bardzo mi nie zalezy, ale wiadomo... jesli bedzie lekki, to lepiej, ale nie kosztem np. +500zl. Udzwig ok. 6kg
W jakim sklepie mozna pomacac duzo takich statywow (wawa / lodz)?