Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Widok wątkowy

Coś już napisał

Domyślnie

Dzięki wszystkim za pomoc...
    Głowica wybrana jak pisałem Benro B-1

Ad statywu do końca rozważałem MF055cxpro3, Benro c297m8, Benro c257m8 (oraz myślałem o zachwalanych tu Travel Angel c268 - ale zrezygnowałem z niego z powodu iz jest zbyt niski, 121 cm bo nie licze kolumny, a mój wzrost to 186cm, oraz zbyt wiele sekcji do rozkładania..., jak dla mnie)
    Wybrałem Manfrotto (może niepopularnie na tym forum...) ponieważ:
    - gwarancja 5 lat (2+3) vs 2 lata u Benro
    - sprawdzona firma i model przez z powodzeniem użytkowany przez wielu (pytałem tez znajomych którzy latami eksploatuja aluminiowy 055, bez najmniejszych problemów...)
    - różnica w cenie to jakieć ok 270 PLN na korzyśc Benro (więc jak na chiński produkt nie powala...)
    - nie chciało mi się (i nie mam czasu) jeździć 100 czy 200 km aby na żywo porównac oba modele (u nas jest totalna klapa jeśli chodzi o sprzęt foto )
    - i tyle

a jak po dostawie rozpakuję i mi sie nie spodoba to odeślę z powrotem i wymienie na inny.. (tak tez umówiłem sie ze sprzedawcą...)
    Raz jeszcze dziękuję, szczególnie akustykowi za argumenty ad głowic...
    p.s. później podziele sie spostrzeżeniami jak i co; jak ktoś bedzie miał pytania ad sprzętu to piszcie na PW
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Parametry rozważanych przeze mnie 3 statywów były baaardzo podobne...
    Ostatnio edytowane przez darek24111 ; 06-07-2010 o 14:29 Powód: Automerged Doublepost

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów