Strona 99 z 107 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 981 do 990 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Hubert Multana
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Miał ktoś styczność z monopodami Manfrotto? Warto dopłacać do droższych modeli?
    Canon R6 mark II + Canon R50 + RF15-35mm f2.8L IS USM + RF 85mm 2.0 IS STM + RF 70-200 f4L IS USM +RF Sirui Anamorphic 50mm T2.9 + RF Sirui Anamorphic 150mm T2.9

https://www.youtube.com/@HubertMultana

Bywalec Awatar bob_
    Miasto
    woj. opolskie

Domyślnie

Mam prośbę - naprowadźcie proszę na coś, co było by mniej więcej odpowiednikiem 055xprob, którego mam w tej chwili i bardzo sobie chwalę, ale jest to ciężkie, wielkie bydle i na piesze lub rowerowe wycieczki jest po prosty za duży, nieporęczny. Chciałbym wyrwać coś powiedzmy o 1/3, 1/2 niższego (w polowych warunkach mogę się pogodzić z niższym pułapem, z resztą i tak b. często korzystam z największego kąta rozstawu nóg dla celów makro i rozmaitego kwiatko-pstrykania), lecz żeby nośność nadal wystarczyła na 5d II z zapiętym gripem i 100 2.8 macro. Rozglądać się za czymś z Benro?
    Chętnie skorzystam z podpowiedzi....
    Ostatnio edytowane przez bob_ ; 15-09-2011 o 09:49
    piątka, trochę szkła i gadżety

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bob_ Zobacz posta
    Mam prośbę - naprowadźcie proszę na coś, co było by mniej więcej odpowiednikiem 055xprob, którego mam w tej chwili i bardzo sobie chwalę, ale jest to ciężkie, wielkie bydle i na piesze lub rowerowe wycieczki jest po prosty za duży, nieporęczny. Chciałbym wyrwać coś powiedzmy o 1/3, 1/2 niższego (w polowych warunkach mogę się pogodzić z niższym pułapem, z resztą i tak b. często korzystam z największego kąta rozstawu nóg dla celów makro i rozmaitego kwiatko-pstrykania), lecz żeby nośność nadal wystarczyła na 5d II z zapiętym gripem i 100 2.8 macro. Rozglądać się za czymś z Benro?
    Chętnie skorzystam z podpowiedzi....
    jesli Cie stac na karbonowe Benro, to dlaczego w ogole patrzyc sie na Manfrotto? Benro i lepiej wykonane i lepsze cenowo...

jak najbardziej wybierz sobie jakies karbonowe nogi Benro. wedlug wysokosci i ceny. co do nosnosci... to raczej glowice trzeba odpowiednio dobrac, zeby byla komfortowa praca. nogi to nie jest problem...
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar bob_
    Miasto
    woj. opolskie

Domyślnie

Włókna raczej poza zasięgiem finansowym
    Głowica to aktualnie 498rc2.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Tripo ma tanie włókna z tego co widziałem na allegro, ale nie wiem czy spełni pozostałe oczekiwania.
    Pozdrawiam

Bywalec Awatar 4kwiatek
    Miasto
    T-miasto

Domyślnie

Hi..
    Cytat Zamieszczone przez wiktor2323 Zobacz posta
    Tripo ma tanie włókna z tego co widziałem na allegro, ale nie wiem czy spełni pozostałe oczekiwania.
    Pozdrawiam
    Towers pokazywał mi Triopo u siebie karbonowe. Powiem szczerze.... klasa. Naprawdę warto pomacać.

Pozdrawiam...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

IMHO jak juz sie bawic w male-lekki, to raz a dobrze. karbonowe nogi Benro czy wlasnie Triopo, jesli wybierzesz statyw o niewielkiej wysokosci roboczej, moga okazac sie zupelnie znosne cenowo. ale to moze tez byc aluminium, bo przy mniejszych gabarytach to tez bedzie wagowo bardziej strawialne.
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar bob_
    Miasto
    woj. opolskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    IMHO jak już się bawić w male-lekki, to raz a dobrze. ....
    wiem, wiem - podchodzę do tego od d...y strony. Najlepiej by było tak zrobić, kupić raz a porządnie. Myślałem że z Manfrotto tak robię, ale ta waga jednak dobija. Pieszo to jeszcze pół biedy, ale na rowerze jest lekka masakra.
    Rozglądam się za czymś w okolicy 1 kg i sporo właśnie Al-Mg jest do wyboru, choć przy niskiej wadze mają też minimalną wysokość.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Dzięki za informacje Będę musiał się przejechać do jakiegoś sklepu gdzie takie coś mają

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a co myslicie o tych statywach Triopo? I do tego np glowica manfrotto?

Strona 99 z 107 PierwszyPierwszy ... 4989979899100101 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów