Strona 94 z 119 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Bywalec Awatar Czapa
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

po prostu nie mam jak wcześniej ich obmacać, nie ukrywam, że kieruję się marką jak i wyglądem zewnętrznym gdzie manfrotto wygląda korzystniej i stabilniej ,)
    ...Ja tu tylko sprzątam C 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV

Dopiero zaczyna

Domyślnie

chciałbym wtrącić swoje trzy grosze, mam 600r i piekielnie irytuje mnie w nim brak profilowanych nóżek względem podłoża, w terenie, w plenerze nie ma z tym problemu, jednak w czasie niezbyt nawet karkołomnych rozstawień na podłogach parkietowych, panelowych i tym podobnych średnio śliskich i gładkich statyw potrafi się rozjeżdżać, ciekawi mnie czy jeszcze komuś to przeszkadza, bo ja uwazam, że to dosyć konkretna niedogodność

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czapa Zobacz posta
    akustyku ,) a co jeśli zapierałbym się nogami i łokciami przy manfrotto, któremu z tych trzech linków byś zaufał ?

Bolek staram się jednak trzymać tej swojej ceny bo rozumiem, że im droższe tym lepsze ale to studnia bez dna więc powiedz mi jeśli się orientujesz czy w moim przypadku te manfrotto które podałem wyżej będzie lepsze niż sherpa 200r które jest w tej samej cenie
    Myślę, że żaden z podanych nie jest wart zakupu. Statyw, żeby był stabilny musi mieć nogi 3-sekcyjne. Poza tym kwota ktora dysponujesz nie wystarczy nawet na zakup glowicy kulowej a co dopiero całego statywu. masz dwa wyjścia ; dozbieraj tak do 400-500zł abo jak radzi Akustyk rozejrzyj się za chińskim zamiennikiem goldphoto - trochę gorszy jeśli chodzi o wykonanie ale to dość wierna kopia M i w Twojej cenie.
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Bywalec Awatar Czapa
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Chłopaki, no proszę ,)
    szkoda mi póki co wydawać więcej niż zamierzoną kwotę.
    Tak pewnie to szalone bo gdybym wydał więcej miałbym na lata, ale jestem tego świadom, że jeżeli zmienie w całości sprzęt za jakieś 3,4 lata będę potrzebował czegoś konkretnego

Czy naprawdę ten sprzęt jest nieużyteczny w moim przypadku ?
    Chyba w tym stopniu nie jestem super wymagający
    ...Ja tu tylko sprzątam C 5D II :: C 6D :: s 14mm 2.8 :: c 35 1.4mm :: c 40mm 2.8 :: c 85mm 1.8 :: c 70-200mm 2.8 :: Y 565ex :: rf-603 :: 055xprob x2:: 804cr2 :: 701 HDV

Domyślnie

Witajcie,
    pomóżcie doradzić jaki statyw wybrać by wytrzymał ciężar 5d + 70-200/2.8 + ew. lampka. Statyw głównie będzie używany w plenerze więc zależy mi na tym, żeby nie był zbyt ciężki. Nie jestem Hardcorowym Koksem. Nie musi być wysoki, mam 160cm więc statyw wyższy niż 160cm jest dla mnie zbędny szczególnie, że wolę zaoszczędzić mu parę gramów.
    Cena powiedźmy tak w granicach 500zeta.

Z góry dziękuję za pomoc

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czapa Zobacz posta
    Chłopaki, no proszę ,)

Czy naprawdę ten sprzęt jest nieużyteczny w moim przypadku ?
    Chyba w tym stopniu nie jestem super wymagający
    Czy doradzalibyśmy Ci źle. Przecież to Twoje pieniadze. Po co wydawać je na coś co nie przyniesie zamierzonego efektu.
    Jeśli szkoda Ci kasy a chcesz sprzęt stabilny to kup po prostu "zamiennik" M czyli Goldphoto. Będziesz miał sprzęt trochę mniej trwały, ale stabilny
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Bywalec
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Panowie noszę się z zamiarem kupna monopodu. Ma ktoś to ustrojstwo? Na ile realnie pozwala wydłuzyć czas?
    był 350D, 4D, 7D - jest 5D

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marito Zobacz posta
    Panowie noszę się z zamiarem kupna monopodu. Ma ktoś to ustrojstwo? Na ile realnie pozwala wydłuzyć czas?
    Cały wątek o tym.

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marito Zobacz posta
    myślę ze 3-4x - tyle że zależy do jakich scen - bo jak obiekt się rusza to czasu nie skraca ale w panoramowaniu pomaga
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    zadnemu, przynajmniej przed przemacaniem

moge sie mylic, ale moje doswiadczenia z MF sa takie, ze jakosc mechaniczna jest gorsza niz wyglad zewnetrzny, a tu juz wyglad zewnetrzny mnie nie przekonuje. widzialem Gitzo o swietnej stabilnosci przy rureczkach o srednicy 20mm, ale MF jeszcze nie. co najwyzej regularnie obserwuje na wyjazdach zawodnikow, ktorzy objuczeni plecakami noszacymi lekko liczac 3000 EUR sprzetu, usiluja cos tam upstrykac na najtanszym statywie, koniecznie z czerwona kropka. efekty sa... wierze, ze swietne, przynajmniej zdaniem zainteresowanych

mozesz zobaczyc chinskie zamienniki 055 na Allegro, jesli bardzo upierasz sie przy czerwonej kropce...

A moje doświadczenia z nogami MF sa takie, że jesli mowa o wyższych modelach to akurat nogi MF robi bardzo dobre...
    Głowice to fakt, konkurencja ma o wiele lepsze (ja wybrałem Benro B-2), ale nogi karbonowe od MF sprawują sie wyśmienicie. Mocowanie na klamry jest szybkie i pewne...

Strona 94 z 119 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów