Strona 84 z 119 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Domyślnie

Witam nie chce mi się brnąć przez 83 strony w poszukiwaniu opinii o statywie marki Camrock ale do rzeczy. Przymierzam się do zakupu statywu i padło na markę Camrock a dokładniej model camrock XT02 (http://allegro.pl/statyw-camrock-xt0...500396830.html) na allegro za 209zł tyle że mam pytanie czy ktoś miał styczność z tymi statywami? jak nie uzyskam odp to pewnie padnie na Slik Pro (http://allegro.pl/slik-pro-330dx-z-g...501546300.html) ale nie zawsze niska cena = słaby produkt.

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DonZ Zobacz posta
    Witam nie chce mi się brnąć przez 83 strony w poszukiwaniu opinii o statywie marki Camrock ale do rzeczy. Przymierzam się do zakupu statywu i padło na markę Camrock a dokładniej model camrock XT02...
    Po pierwsze primo ;-) - wcale nie trzeba "brnąć", wystarczy użyć http://maciejko.net/cbsearch/

Po drugie primo - model XT 020, a nie XT02.
    Po wpisaniu prawidłowego modelu, powyższa szukajka generuje np.:

http://www.google.pl/search?num=100&...nfo&tbs=&tbo=1

http://canon-board.info/showthread.php?t=834&page=44

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie

Mój błąd. Dzięki wielkie za linki, zakupiłem statyw Camrock i zobaczę co potrafi

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    Triopo GT-128C.Kupiłem ten statyw jako drugi na wypady w plener/.../ jestem bardzo pozytywnie zaskoczony . Wizualnie i jakością wykonania nie odbiega prawie od Gitzo/.../Potwierdzę jak zachowuje się w praktyce :-D. Jak na razie jestem bardzo zadowolony.
    koraf czy już możesz potwierdzić, czy ten statyw zachowuje sie w praktyce tak jak wygląda Zastanawiam się nad zakupem sprzętu tej marki :smile:

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    koraf czy już możesz potwierdzić, czy ten statyw zachowuje sie w praktyce tak jak wygląda Zastanawiam się nad zakupem sprzętu tej marki :smile:
    Mam ten statyw z głowicą B-3, od Stycznia. Jedyne zastrzeżenia jakie mam, to luzujące się śruby zawiasów nóg. Co ciekawe, luzują się w 2 nogach, a w trzeciej nie Trzeba je systematycznie dokręcać. Z tym, że to nie jest tak, że statyw nagle się rozpada. Poprostu, po kilku rozłożeniach/złożeniach, nogi zaczynają chodzić lżej. Nie jest to jakaś uciążliwa wada.
    Statyw jest bardzo stabilny i nie mam póki co wrażenia, żeby bać się zapiąć do niego jakikolwiek zestaw, aparat/szkło.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie

Domyślnie

dinderi a jak sprawuje się głowica B3 Ile max. na niej mocujesz?Przymierzam się do trochę innych nóg, ale z tą właśnie głowicą. Czy te nogi nie są dla Ciebie za krótkie? :-)

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Statyw w pozycji, gdzie nogi są najmniej rozstawione, z założoną głowicą Triopo B-3 i maksymalnie opuszczoną kolumna ma około 128 cm wysokości. Wysunięcie głowicy maksymalnie do góry, daje 148 cm.
    Mam 176 cm wzrostu i w najwyższym położeniu, statyw kończy się 3 centymetry pod moją brodą. Jak założysz 5DII na głowicę, trzeba się tylko troszeczkę przygiąć, żeby zajrzeć przez wizjer.
    Jak na razie najwięcej co na tym mocowałem to 5DII + 70-200 f2.8.

Okucia statywu jak i stabilność są tylko trochę delikatniejsze niż np. w Gitzo o wytrzymałości 16kg (Wiesiek, jaki masz typ? ). Kwestia tylko materiału, jaki jest użyty. To się okaże dopiero za podejrzewam 2 lata.

Sama głowica sprawia solidne wrażenie. Niestety nie potrafię powiedzieć, czy lepsza lub gorsza jest od czegoś innego, bo nie znam się na tym.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Mam ten statyw z głowicą B-3, od Stycznia. Jedyne zastrzeżenia jakie mam, to luzujące się śruby zawiasów nóg. Co ciekawe, luzują się w 2 nogach, a w trzeciej nie Trzeba je systematycznie dokręcać.
    A jakiś thread lock nie załatwi sprawy na stałe?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Jedyne zastrzeżenia jakie mam, to luzujące się śruby zawiasów nóg.
    To masz dokładnie to samo, co w moim Benro, o czym Ci chyba nawet kiedyś wspominałem. Jak znajdziesz na to patent, to daj znać.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Opinia jak najbardziej pozytywna, u mnie jak na razie nic się nie luzuje :-D, do plecaka jest super. Wykonanie gorsze niż w gitzo, ale jak na podróbę bardzo dobrze zdaje egzamin ( jak na razie aż dziw bierze, że to chińszczyzna .

Strona 84 z 119 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów