Strona 70 z 107 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Mieszany widok

Domyślnie

proszę o poradę - przeczytałam uważnie sporą część tego wątku i mój wybór padł na nogi Manfrotto 190xprob i głowicę Benro b-2. będzie dźwigać 50D z canonem 70-200/2.8.
    czy to dobry wybór?
    i jeszcze jedno - jak dobrać pokrowiec - czy one są uniwersalne, czy kierować się tylko długością zestawu? nie ukrywam, że chciałabym coś tańszego - Velbona lub Benro, a będę kupować przez neta i chciałabym coś fajnie dobranego wymiarowo.

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kulkaa Zobacz posta
    proszę o poradę - przeczytałam uważnie sporą część tego wątku i mój wybór padł na nogi Manfrotto 190xprob i głowicę Benro b-2. będzie dźwigać 50D z canonem 70-200/2.8.
    czy to dobry wybór?
    i jeszcze jedno - jak dobrać pokrowiec - czy one są uniwersalne, czy kierować się tylko długością zestawu? nie ukrywam, że chciałabym coś tańszego - Velbona lub Benro, a będę kupować przez neta i chciałabym coś fajnie dobranego wymiarowo.
    A czemu nogi nie np. Benro A-297EX? Też stałem przed takim wyborem i wybrałem Benro, jeśli zaufałeś głowicy tej firmy to czemu nie ufasz ich nogom? Ma praktycznie takie same możliwości i parametry, jest nawet trochę lżejszy niż Manfrotto.
    Za 390zł (w sierpniu 2010) dostałem Benro A-297EX który ma w komplecie pokrowiec i kolce.
    W ofercie sklepów, rzeczywiście próżno szukać tych nóg, ale jak się okazało sklep zamówił je bez problemu i na drugi dzień były do odbioru.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez y3k Zobacz posta
    A czemu nogi nie np. Benro A-297EX? Też stałem przed takim wyborem i wybrałem Benro, jeśli zaufałeś głowicy tej firmy to czemu nie ufasz ich nogom? Ma praktycznie takie same możliwości i parametry, jest nawet trochę lżejszy niż Manfrotto.
    no właśnie jest cięższa
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    cięższy miało być
    Ostatnio edytowane przez Kulkaa ; 12-01-2011 o 21:45 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

chciałbym kupić statyw niedrogi ;

STATYW GOLDPHOTO YH314 + GŁOWICA PISTLETOWA YH401
    http://allegro.pl/statyw-goldphoto-yh314...17476.html

Statyw Camrock XT020 + Monopod + Torba + Głowica

http://allegro.pl/statyw-camrock-xt020-m...08065.html

a może same nogi tylko którą głowice polecacie

Coś już napisał Awatar tomicher

Domyślnie

ok panowie - już wszystko wiem : )
    całe szczęście jestem w stanie stworzyć taki zestaw jak chcę czyli mocno składane i stosunkowo lekkie nogi z modo + nowa głowica.

potrzebuję czegoś takiego:
    http://img.photobucket.com/albums/v6..._DSC4318-6.jpg

żeby móc zapiąć jakąkolwiek głowicę:
    http://img.photobucket.com/albums/v6..._DSC4322-9.jpg

Wybór chyba padnie na 496RC2

Domyślnie

Panowie czy w statywie Manfrotto 785B można wymienić samą głowicę na bardziej zaawansowaną, z większym udźwigiem ?

Z tego co oglądam na zdjęciach inne głowice manfrotto to sposób ich mocowania jest chyba nieco inny niż tej którą dali w zestawie 785B

Jak to wygląda w praktyce ?

Potrzebuję coś co utrzymie 5d + 70-200 czy 16-35

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez X tomicher X Zobacz posta
    Panowie czy w statywie Manfrotto 785B można wymienić samą głowicę na bardziej zaawansowaną, z większym udźwigiem ?

Potrzebuję coś co utrzymie 5d + 70-200 czy 16-35
    Z tego co pamiętam, to głowica jest zintegrowana.

Ale do tego sprzętu radzę zapomnieć o tym statywie - małpki, hybrydy i bardzo lekkie lustra jeszcze OK.

Pozdrówka!
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Domyślnie

Może ktoś już sam próbował dokonać takiej modyfikacji o której wspomniałem w poście wyżej ?

A co do 785B to przyznam szczerze że z sony r1 jest świetnie, później zaczynają się schody. 5d z 17-40 trzymie się, ale jest dosłownie na pograniczu utrzymania zestawu w żądanej pozycji, czasem wystarczy dmuchnąć żeby głowica popuściła kilka centymetrów : /

w 100% odpowiadają mi te nóżki i bardzo chciałbym je dalej wykorzystywać, są małe składane w 4 krótkie sekcje i bardzo lekkie. Nie ukrywam też, że aspekt finansowy takiej imprezy również wchodzi w grę.

Jeżeli chodzi o demontaż głowicy to z pewnością da się ją doprowadzić do poniższego stanu:

W tej rurce jest gwint wewnętrzny dzięki któremu można go skręcić z pozostałą częścią rurki (tą wkładaną w nóżki statywu)

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

Aaaa, skoro już posiadasz ten statyw, to co innego... myślałem, że przymierzasz się do zakupu.

To co widać na fotce, to jest... kolumna, część kolumny???
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

@grbrandys przeczytaj temat wstecz...
    Nie podałeś co chcesz na to postawić i do jakich warunków. My tego nie zgadniemy.

Strona 70 z 107 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów