Ok rozumiem, duża jest różnica miedzy polecanym przez MacGyver'a Silk-iem a tym Velbonem? poza tymi 40zł? :P
Ok rozumiem, duża jest różnica miedzy polecanym przez MacGyver'a Silk-iem a tym Velbonem? poza tymi 40zł? :P
Canon 500D + KIT, Velbon DF60
Pkt 8 regulaminu forum
Sherpą film nagrywać... Powodzenia ;P
Pierwsze kroki w video można zrobić na tym : Velbon Sherpa 6000
Obecnie mam i ujdzie. Przy ujemnych smar robi się gęstszy![]()
Mam Manfrotto 055 od ok. 8 lat i jest to statyw niezniszczalny. Zaluje tylko, ze nie moglem kupic ten model z mozliwoscia poziomego mocowania glowicy - to bardzo przydatna funkcja. Statyw ma jedna powazna wade: trzeba uwazac, aby nie przyciac sobie palcow przy luzowaniu blokad nog.
Ostatnio edytowane przez retter ; 05-01-2011 o 20:55 Powód: Automerged Doublepost
Witam serdecznie. Poszukuję statywu w budżecie ok 400zł Problem w tym, że ciężko cokolwiek sensownego znaleźć w tej cenie przy moim wzroście: 194cm Czy jedyne statywy na jakie mogę sobie pozwolić to GP yh324 i sherpa np 450 jest jeszcze slik 700dx ale drogi jak cholera. Jeśli znacie jakieś alternatywy to proszę o pomoc. Na chwile obecną brał bym gp yh324 + głowice phottix KB-1
Witam.
Może jest ktoś na forum kto używa GITZO 1541 Traveler? Oczytałem się o nim kupe wiadomosci i zastanawiam się czy naprawdę jest mało stabilny?
jestem mocno napalony na ten statyw,niby niedawno kupiłem 190xprob+498rc2 ale to nadal jest klamot przy dłuzszych wedrowkach,a przy wyjazdach pociagiem np dodatkowy bagaz ktory nie wejdzie do walizkia 1541T ma idealne wymiary i wage i wejdzie do walizki
![]()
EOS + L i kupa gratów ...
Zawsze mi się to mylę, oczywiście chodzi o benro![]()
Po prostu gorszej jakości plastik który pęka. Przy minusowych temperaturach materiał jest słabszy, poszukaj po necie.
MF ma aluminium walcowane, GP ciągnione więc wytrzymałość mniejsza.
Sprawdzone przez wielu MF tego bajeru odpadającej nogi, pękających odlewanych lub plastikowych części nie posiada
MF też może puścić ale są na to mniejsze szanse.