Strona 63 z 107 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 621 do 630 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    ... ja mam B-1 i to przy odpowiednim dokreceniu tarcia (roznym dla roznych obiektywow!) jest dla mnie dostatecznie plynne, zeby moc sama kulka lekko skorygowac kadr. a tam jest jeszcze niezalezna rotacja w plaszczyznie poziomej, ktora bez regulacji chodzi bardzo plynnie.
    a możesz napisać czy B-1 daję radę z Twoją 300tką?

Właśnie doszedłem do wniosku, że mam dość dźwigania 055pro z głowicą 3D. Teraz przyszła kolej na jakiś karbon z dobrą kulką ;-)

p.s. nigdy nie myślałem, że statywów też będę miał więcej jak jeden
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek_Gd Zobacz posta
    a możesz napisać czy B-1 daję radę z Twoją 300tką?
    Absolutnie. Zero zastrzezen do stabilnosci. Jedyne problemy w tym zestawie to kiedy mocniej wieje (tak... po holendersku) i czasy sa troche dluzsze (typu 1/10s i dluzej) - wtedy nogi karbonowe moga wpadac w rezonans i zestaw drga, co przy 300mm i takich czasach wychodzi na zdjeciach.

Natomiast stabilnosc ustawionego kadru to jedno, a komfort pracy z taka kulka to drugie. Czadem glowic tego typu jest m.in. to, ze jak sie odpowiedni dokreci to mozna pracowac na kulce niezablokowanej - wtedy z jednej strony mozna jeszcze aparatem krecic, ale z drugiej strony mozna tez bez blokowania robic nieporuszone foty (polecam znane wideo: http://www.youtube.com/watch?v=DJ0Ln...1&feature=fvwp ). Oczywiscie, nie na dluzszych czasach, bo kulka bez blokady jednak pracuje, ale 300mm robilem w ten sposob foty przy 1/30 sekundy i jakosciowo sa zyletka. A bylo nie bylo w wielu sytuacjach to sie swietnie sprawdza.

Jakbym dzisiaj wybieral kulke to dolozylbym do B-2. Z jednej strony ze wzgledu na lepsza plytke (PU-60 jest dluzsza niz PU-50) a zdrugiej na jednak wieksza precyzje regulacji i pracy kulki. Wlasnie przy pracy na niezablokowanej kuli to pozwala na wieksza precyzje i sie przydaje.

Cytat Zamieszczone przez Arek_Gd Zobacz posta
    Właśnie doszedłem do wniosku, że mam dość dźwigania 055pro z głowicą 3D. Teraz przyszła kolej na jakiś karbon z dobrą kulką ;-)
    Nogi - jak ja wybieralem, to jeszcze nie bylo Benro, wiec mam Sherpe Pro. Dzisiaj, znajac glowice Benro, bez obawy bralbym nogi. Zwlaszcza, ze sa w bardzo przyzwoitych cenach.
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ale z Sigmą będziesz miał uchwyt statywowy i dopiero wtedy zobaczysz jak duży wpływ na pracę statywu jak i na focenie z ręki ma odpowiednio dobrany punkt podparcia obiektywu. Mam Sigmę 120-400 i po dopięciu 1D całość waży 3kg albo i więcej. Robiąc z ręki opieram uchwyt statywowy na lewej dłoni i ciężar całości nie jest tak mocno odczuwalny, mogę wygodnie kadrować i pewnie trzymać sprzęt. Nie wyobrażam sobie trzymania takiego zestawu wyłącznie za korpus i tego samego pewnie nie wyobraża sobie głowica statywu jaka by duża nie była.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Weź Benro C-258 M8, sprawdzałem w sobotę, wyróżnia się wśród konkurencji sporo na plus.
    .

Domyślnie

Akustyk, dzięki za rzeczową odpowiedź. Właśnie pod tym kątem pytałem (zastanawiam się pomiędzy B-1 a B-2)

co do nóg to myślę na razie o GITZO 1541 , ale... ta cena
    więc pewnie skończy się na jakimś BENRO ;-) np tym:

Cytat Zamieszczone przez dr11 Zobacz posta
    Weź Benro C-258 M8, sprawdzałem w sobotę, wyróżnia się wśród konkurencji sporo na plus.

ale widzę, że teraz oznaczenia BENRO są trochę inne, nie ma np w ofercie C-268 M8 , którego test na forum zamieszczał kolega Kolaj

trzeba będzie zapoznać się z nowościami....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    kurcze... są, źle przeczytałem na benro-statywy.pl ,

C-268 M8 z B-1 lub B-2 , tak to widzę na razie..
    Ostatnio edytowane przez Arek_Gd ; 30-11-2010 o 21:56 Powód: Automerged Doublepost
    Nie istnieją reguły opisujące dobrą fotografię, są tylko dobre fotografie. Ansel Adams

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

ile kosztuje C-268 M8 + B-1?

Początki nałogu Awatar gervee
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Benro B-1 kupiłem ostatnio za 399 zł.
    ||| FotogRAF ||| FotoKRAK ||| www.rebacz.pl ||| TaWanda ||| 500px |||

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrwzk Zobacz posta
    ile kosztuje C-268 M8 + B-1?
    http://www.ceneo.pl/2141454
    R8, 35, 50, 85

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Kupiłem 190xprob + 498rc2 zestaw rewelacja posłuży pewnie przez jakiś czas...
    Tylko zastanawiało mnie jedno kupiłem nówke sztuke,zapakowane fabrycznie zero śladów dotykania łapkami a statyw jest w paru miejscach leko zarysowany,dziwne

Strona 63 z 107 PierwszyPierwszy ... 1353616263646573 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów