eee, przesadzacie ja na 055prob mam postawioną 229 prohead 3d i jakoś przez 3 lata mi nie ciążył
cały zestaw do precyzyjnych ustawień krajobraz/architektura jest bardzo sensowny
eee, przesadzacie ja na 055prob mam postawioną 229 prohead 3d i jakoś przez 3 lata mi nie ciążył
cały zestaw do precyzyjnych ustawień krajobraz/architektura jest bardzo sensowny
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Odpowiem bo ode mnie się ta dyskusja zaczęłaJakbym raz w tygodniu wybierał się w górskie wycieczki to kupiłbym sobie carbonowy statyw
a nic takiego nie pisałem więc dyskusja o wadze zestawu nie powinna się tak rozwinąć
Znam przypadki ludzi co chodzili z cięższymi zestawami nie mówiąc o samych nogach... kumpel za czasów analoga ze swoją 1 i kompletem stałek, zoomów itd.. śmigał po górach, jak mówi ciężko ale co zrobić
![]()
Co do wagi to będę miał okazję w najbliższym czasie sprawdzić jak się wędrówce sprawuje![]()
Ja mam lekką frotkę węglową, ale ostatnio przyglądam się jeszcze lżejszemu statywowi węglowemu Triopo, który waży tylko 850 g i chyba zamienię.
Pozdrówka
m_o_b_y
--------------------------------------------------------
Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
Witold Gombrowicz
Jaki zestaw (statyw + głowica) byście polecili? Sprzęt, który byłby na nim montowany to 50D + Grip i najcięższe szkło (24-105) + speedlite 580EXII.
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
Ostatnio edytowane przez matefusz ; 28-10-2010 o 14:47 Powód: Automerged Doublepost
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
Statyw Goldphoto YH324C + głowica Manfrotto 488RC2.
Mam, używam i chwalę sobie, ale jako że kupiłem jakiś czas temu,
to Tobie polece nowy model głowicy - Manfrotto 498.
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."