Strona 58 z 107 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 571 do 580 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bartek_902 Zobacz posta
    055 to stabilny statyw wiec problemów z bujaniem nie będzie,głowica bez problemu wytrzyma ciezar 5d i 70-200 obiazy ja to w max 60% wiec wszystko bedzie grało jak należy
    055Pro to powiedzmy że jest średnio stabilny, głowica na pewno 70-200 nie utrzyma w sensie precyzji jest blokowania. Małe kulowe manfrotto generalnie nie nadają się do niczego.

KZ
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

055Pro to powiedzmy że jest średnio stabilny, głowica na pewno 70-200 nie utrzyma w sensie precyzji jest blokowania. Małe kulowe manfrotto generalnie nie nadają się do niczego.
    Ja nie jednokrotnie miałem okazje używać tego statywu i zestawu 5dmkII plus nowe 70-200 2.8 w poziomie było ok,gorzej już w pionie ale tak to jest z kulami...chcesz precyzji wez 3d
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Apropo głowic kulowych...mam zamiar teraz sam kupić cos manfrotto bo sherpa 600r już troszke służy,statyw napewno bedzie 190pro bo 055 jak dla mnie za duży i za cięki klamot do noszenia ale mam dylemat co do głowicy,3d raczej w 90% odpada bo za dużo z nią zabawy natomiast myślę nad jakąś sensowna kulową coś ponad 496rc2 mozecie polecić ?
    Ostatnio edytowane przez Bartek_902 ; 16-11-2010 o 16:05 Powód: Automerged Doublepost
    EOS + L i kupa gratów ...

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Ja nie jednokrotnie miałem okazje używać tego statywu i zestawu 5dmkII plus nowe 70-200 2.8 w poziomie było ok,gorzej już w pionie ale tak to jest z kulami...chcesz precyzji wez 3d
    Nie dotykałeś chyba prawdziwej głowicy kulowej... 3D są bez sensu (poza geared do architektury) - duże, ciężkie i o mniejszej nośności niż dobra kula.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Ja nie jednokrotnie miałem okazje używać tego statywu i zestawu 5dmkII plus nowe 70-200 2.8 w poziomie było ok,
    uchwyt statywowy (taka klema nakrecona na lensie) ma srubke i mozliwosc przestwienia zestawu "do pionu". a w tej konfiguracji nie powinno byc zadnej roznicy miedzy stabilnoscia zestawu w kadrze poziomym a pionowym.

gorzej już w pionie ale tak to jest z kulami...chcesz precyzji wez 3d
    po to jest wlasnie uchwyt statywowy, zeby sie wygodnie pracowalo w pionie dlugimi telerurkami.

3D to jest strata czasu, poza specyficznymi zastosowaniami (panoramy, ...)

Apropo głowic kulowych...mam zamiar teraz sam kupić cos manfrotto bo sherpa 600r już troszke służy,statyw napewno bedzie 190pro bo 055 jak dla mnie za duży i za cięki klamot do noszenia
    po co brac przecietnie wykonane i wcale nie tanie manfrotto jak mozna kupic lepszy statyw karbonowy. Velbon (Sherpa Pro), Benro, Triopo... ?

ale mam dylemat co do głowicy,3d raczej w 90% odpada bo za dużo z nią zabawy natomiast myślę nad jakąś sensowna kulową coś ponad 496rc2 mozecie polecić ?
    kula jest albo sensowna, albo Manfrotto

z tych niedrogich polecam Benro B-2, albo cos zblizonego funkcjonalnie w Triopo. Manfrotto ma podle glowice kulkowe i jesli to ma byc uzywane (w sensie, nie raz na ruski rok wyciagniete z piwnicy, tylko tak 3-4 godziny w tygodniu albo i wiecej) to lepiej kupic cos porzadnego mechanicznie.
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar christof
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    kula jest albo sensowna, albo Manfrotto
    z tych niedrogich polecam Benro B-2[...]
    A czy ktoś może mi powiedzieć (pytałem już o to kiedyś ale bez odzewu), czy stosował do makro Manfrotto 410, albo ma doświadczenia z dobrą głowicą kulową, która po zakręceniu nie sprawi, że aparat przesunie się o ten kluczowy milimetr w dół i zgubi długo szukanej ostrości na obiekcie... Chciałbym coś kupić, żeby można było też zrobić krajobraz, ale 75% przeznaczenia do makro.

Uzależniony Awatar Bartek_902
    Miasto
    DĘBLIN

Domyślnie

No nie dotykałem bo do tej pory we wszystkich statywach miałem 3d...teraz szukam jakiejś kuli bo jest zdecydowanie szybsza,i dlatego pytam co dobrać do 190xpro czy standart w postaci 496rc2 wystarczy?
    EOS + L i kupa gratów ...

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

No nie dotykałem bo do tej pory we wszystkich statywach miałem 3d...teraz szukam jakiejś kuli bo jest zdecydowanie szybsza,i dlatego pytam co dobrać do 190xpro czy standart w postaci 496rc2 wystarczy?
    Popatrz na Markinsy na przykład - tu się kiedyś naprodukowałem - http://canon-board.info/showthread.php?t=25677
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Bywalec Awatar Hom_er
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Popatrz na Markinsy na przykład - tu się kiedyś naprodukowałem - http://canon-board.info/showthread.php?t=25677[/QUOTE]

głowice fajne, ceny też - ok. 300$, nieźle
    Fiu fiu

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Popatrz na Markinsy[/url]
    Czy nadal żaden sklep w PL nie handluje głowicami Markins

Pełne uzależnienie Awatar koraf
    Miasto
    Legnica

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sunders Zobacz posta
    Czy nadal żaden sklep w PL nie handluje głowicami Markins
    Z tego co wiem to raczej nie , markins jest super bez dwóch zdań ale czy tylko taka głowica jest na rynku ? Nie mogłem mieć markinsa i zdecydowałem się na jedną głowicę kulową gitzo :http://www.foto-net.pl/sklep/produkt...-GH3781QR.html i powiem krótko do sprzętu ważącego ok. 5kg-7kg w połączeniu ze statywem gitzo po prostu rewelacja . Stabilność, pewność i jakość.

Strona 58 z 107 PierwszyPierwszy ... 848565758596068 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów