Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Mieszany widok

Coś już napisał

Domyślnie

MF 055 cx niziutki? Ma przecież max 175cm, a ten Sherpa 167cm...
    Jesli chodzi o nogi to zalezy mi tez nna funkcji szybkiego przestawiania kolumny z pionu do poziomu... Szczerze mówiąc jestem zaskoczony Twoimi negatywnymi opiniami o Manfrotto...

Ad Głowic to mam metlik jeszcze większy. Jedni podpowiadaja,że 498 to światna głowica, a i płytka RC2 jest OK, a tu takie komentarze... Kurcze szkoda, że nie mam tego gdzieś u mniie porównać... Czyżby potrzebna wizyta w "większym mieście"...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez darek24111 Zobacz posta
    Jesli chodzi o nogi to zalezy mi tez nna funkcji szybkiego przestawiania kolumny z pionu do poziomu... Szczerze mówiąc jestem zaskoczony Twoimi negatywnymi opiniami o Manfrotto...

Ad Głowic to mam metlik jeszcze większy. Jedni podpowiadaja,że 498 to światna głowica, a i płytka RC2 jest OK, a tu takie komentarze... Kurcze szkoda, że nie mam tego gdzieś u mniie porównać... Czyżby potrzebna wizyta w "większym mieście"...
    Hmmm, to może nogi MF a głowice Benro (tylko którą, czy może ktoś po krótce wyjaśnić czym sie różnią i które brać pod uwagę?)
    Mój sprzęt to C 5dII + C17-40 + C 70-200...

A czy ktos porównywał te Benro z nowa serią MF 498 RC2?
    Ostatnio edytowane przez darek24111 ; 28-06-2010 o 13:19 Powód: Automerged Doublepost

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

055 moze i ma 175cm po wyciagnieciu kolumny. a w Sherpie bez wyciagania kolumny mam aparat na wysokosci oka (z normalnej wielkosci glowica kulkowa). a ja mam circa 173cm wzrostu.

mialem w sklepie Velbona CF630 i MF 190CX rozlozone obok siebie. uwierz mi, jest duuuuza roznica miedzy wysokoscia tych statywow.
    055 ma wedlug folderu podobna wielkosc jak 190

Jesli chodzi o nogi to zalezy mi tez nna funkcji szybkiego przestawiania kolumny z pionu do poziomu...
    po co przestawiac kolumne do pionu? poza tym, ze marketing MF wmawia ludziom, jakie to zajefajne jest, odsunac aparat od srodka ciezkosci i jeszcze pogorszyc stabilnosc aparatu

glowica kulkowa pozwala na obrot aparatu do kadru pionowego.

MF jest wszedzie duzo, wiec ludzie to kupuja. a ze nie maja porownania to im sie podoba.
    Benro czy Velbon, a nawet taki Redged, robia nie gorsze statywy a nierzadko znacznie tansze.

Hmmm, to może nogi MF a głowice Benro (tylko którą, czy może ktoś po krótce wyjaśnić czym sie różnią i które brać pod uwagę?)
    Mój sprzęt to C 5dII + C17-40 + C 70-200...
    na ten zestaw spokojnie wystarczy statyw typu slynna Sherpa 600R. warunkiem jest uchwyt statywowy na 70-200, bo bez tego to i glowica za 200 EUR nie wystarczy.

jesli chodzi o to co mozna wybrac, zeby bylo nie tylko stabilnie ale i wygodnie - nie znam nog Benro, ale pewnie dadza rade. glowice ta firma robi swietne. o klase jakosci lepsze od kulek Manfrotto.
    www albo tez flickr

Coś już napisał

Domyślnie

akustyk - dzięki...

Funkcjja zmiany kolumny z pionu do poziomu jest bardzo fajna, szybka, już nieraz mi jej brakowało (np przy robieniu zdjęć przy murku, gdzie chciałem troche wychyliic aparat, alle nogi na to nie pozwalały...)

Znam wielu co mają nogi Manfrotto 055 aluminiowe i sa bardzo zadowoleni ze stabilności i wykonania, użytkuja je przez kilka ładnych lat. Jak wspomniałem już miałem je kupić, ale troche przeraża mnie ich waga (2,4kg) jeśli chce jje sie trochę nosić..., stąd pomyslalem o karbonowych.

Ad głowicy to szukam użytkowników ten nowej 498 RC2. Podobno jest lepsza, ale czy napewno... Czy miał ktooś okazje porównac prace tej nowej 498 do wysławianych tu Benro (B-1 czy którys tam...)

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland

Domyślnie

...Ad głowicy to szukam użytkowników ten nowej 498 RC2. Podobno jest lepsza, ale czy napewno... Czy miał ktooś okazje porównac prace tej nowej 498 do wysławianych tu Benro (B-1 czy którys tam...)
    Post 507 w tym wątku :wink:

Cytat Zamieszczone przez Jedrzej79 Zobacz posta
    ...Mam manfrotto 496 RC2 (upgrade 486) i uważam, że jest to rewelacyjna głowica. Baaardzo stabilna, chodzi bardzo ładnie i na pewno nie piszczy...
    Pozdrówka!
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Uuuups! przepraszam, miało być - post 509...
    Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 29-06-2010 o 11:29 Powód: Automerged Doublepost
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów