Strona 45 z 119 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Domyślnie

poza tym, statyw z jaką długą rączką przy głowicy to raczej do kamer jest, nie do aparatów. Poza tym, tak jak przedmówcy. Daj sobie spokój i kup coś firmoweo. Wydasz więcej, ale przynajmniej będziesz zadowolony i to Ty będziesz wybierał kadry, a nie skrzypiący statyw

Domyślnie

Slik 330DX jest bardzo stabilny, wbrew opinii o nim krążącej.
    Trzyma się na nim 450D+grip+70-200/4 (przykręcone oczywiście pod aparatem, nie za obiektyw, tak, wiem, że z gripem to trochę głupi pomysł).

Jeśli chciałbyś przypinać coś dłuższego to po prostu mocowanie statywowe na obiektyw i będzie dobrze.

Bardzo fajną możliwością Slika jest rozstawienie nóg bardzo szeroko (ale to zabrzmiało...) przez co jest bardzo niski i zamocowanie głowicy w dół.

Awatar badmag666
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Witam! Dołączam się do tematu!
    Chciałbym zakupić statyw do robienia zdjęć w plenerze a dokładniej mówiąc zwierzęta, głównie ptaki. Dodam ze mój zestaw to 40D i 400mm/f5.6. Od jakiegoś czasu sledze fora i czytam co jest dobre a co nie. Z tego powodu zrobił mi się mętlik w głowie i sam już nie wiem co wybrać. Podobno Manfrotto, Gitzo, Giotto, itp. są dobrymi markami i ale Benro, czy Goldfoto, Sherpa również. Jak sami wiecie i widzicie marek statywów i głowic jest trochę. Nie chce podawać konkretnych modelów i marek, które mnie zainteresowały, aby dowiedzieć się od Was, co tak naprawdę jest dobre i co wart do tego typu fotografii użyć. Jak sami wiecie zależy mi na porządnej stabilności bo ten obiektywik nie ma stabilizacji. Ale dodam tylko ,że i tak jest świetny.
    Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez badmag666 Zobacz posta
    Witam! Dołączam się do tematu!
    Chciałbym zakupić statyw do robienia zdjęć w plenerze a dokładniej mówiąc zwierzęta, głównie ptaki. Dodam ze mój zestaw to 40D i 400mm/f5.6. Od jakiegoś czasu sledze fora i czytam co jest dobre a co nie. Z tego powodu zrobił mi się mętlik w głowie i sam już nie wiem co wybrać. Podobno Manfrotto, Gitzo, Giotto, itp. są dobrymi markami i ale Benro, czy Goldfoto, Sherpa również. Jak sami wiecie i widzicie marek statywów i głowic jest trochę. Nie chce podawać konkretnych modelów i marek, które mnie zainteresowały, aby dowiedzieć się od Was, co tak naprawdę jest dobre i co wart do tego typu fotografii użyć. Jak sami wiecie zależy mi na porządnej stabilności bo ten obiektywik nie ma stabilizacji. Ale dodam tylko ,że i tak jest świetny.
    Z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.
    Gitzo 3540LS i Wimberley Gimbal... Na pewno nie zapomniałeś podać maksymalnej ceny ?
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Początki nałogu Awatar kuzi4
    Miasto
    Chrzanów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chhubert Zobacz posta
    Witam
    Co sadzicie o tym statywie WT3750 moze ktos posiada ten model ?zastanawiamsie nad kupnem i chcialbym sie doweidziec co Wy o nim sadzicie.

STATYW WT3750
    Daruj sobie to badziewie. Kiedyś kupiłem pod małą kamerkę, a teraz robi za światłotrzymacza - tylko do tego się nadaje. Jedyna zaleta: lekki.

Awatar badmag666
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Krzychu dzięki za propozycje ale to zbyt wysoka cena jak dla mnie. Ja wolałbym raczej coś tańszego, żadnych włókien węglowych bo po prostu nie wyrobie z kasa.

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Krzychu dzięki za propozycje ale to zbyt wysoka cena jak dla mnie. Ja wolałbym raczej coś tańszego, żadnych włókien węglowych bo po prostu nie wyrobie z kasa.
    To była taka delikatna sugestia żebyś właśnie podał maksymalną kwotę - będzie 100 razy łatwiej - ja 400/5.6 stawiam na 055ProB i Markinsie M10 - Markins jest w stanie wziąć znacznie cięższe zestawy a waży ~0.5 kg...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Dopiero zaczyna
    Miasto
    malopolska

Domyślnie Statyw Camrock warto?

Koledzy posiada ktos statyw Camrock xt020 czy te nogi są stabilne (chce kupić same nogi )- warto czy dać sobie spokój .Proszę o opinie wyłącznie o tym produkcie bez oferowania markowych produktów za 400 zł up .

Awatar badmag666
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Krzychu! Co do kasy to ja wolałbym wydać tak do 800zł na statyw i głowice. Myślę, że ze statywów wybiorę Manfrotto 055xprob, a co do głowicy to może Benro B-0, albo B-1. Teraz nasuwa się pytanie czy będzie pasować do manfrotto?

Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Krzychu! Co do kasy to ja wolałbym wydać tak do 800zł na statyw i głowice. Myślę, że ze statywów wybiorę Manfrotto 055xprob, a co do głowicy to może Benro B-0, albo B-1. Teraz nasuwa się pytanie czy będzie pasować do manfrotto?
    Będzie.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Strona 45 z 119 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów