Strona 4 z 107 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Mieszany widok

Uzależniony Awatar asterix
    Miasto
    Londek.. UK

Domyślnie

ja mam 250r sherpa i jest naprawde fajny.. solidny, stabilny i nie taki ciezki..
    Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

a takie jeszcze pytanko czy jak bede mial 350D z podpietym 70-200 f/4 na Sherpie 600r to bede musial miec pierscien mocowania obiektywu do statywu czy wystarczy ze body podepne pod statyw ?
    350D

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Alzail
    a takie jeszcze pytanko czy jak bede mial 350D z podpietym 70-200 f/4 na Sherpie 600r to bede musial miec pierscien mocowania obiektywu do statywu czy wystarczy ze body podepne pod statyw ?
    Pewnie zależy jak bardzo będziesz miał rozłożony statyw, dla mnie mocowanie statywowe do tego obiektywu jest zupełnie zbędne (szczególnie że kosztuje ~100$ i nie jest dodawane w komplecie z obiektywem), niemniej jednak używam dosyć pancernego statywu i jeszcze bardziej pancernej głowicy.
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Nie musisz, wystarczy podpięcie body no chyba, żeby był huragan.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Uzależniony Awatar birez
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mac
    Nie musisz, wystarczy podpięcie body no chyba, żeby był huragan.
    Potwierdzam - ustawiam na 600 aparat z ciezszym (niewiele ale zawsze) szklem i stoi stabilnie - oczywicie istnieje dyskomfort kadrowania ale juz sie na to zalilem w innym watku.

Swoja droga, ciekawe, czy do takiej Sherpy dalo by sie jakas rozsadna glowice od Manfrotto przykrecic

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez birez
    Potwierdzam - ustawiam na 600 aparat z ciezszym (niewiele ale zawsze) szklem i stoi stabilnie - oczywicie istnieje dyskomfort kadrowania ale juz sie na to zalilem w innym watku.

Swoja droga, ciekawe, czy do takiej Sherpy dalo by sie jakas rozsadna glowice od Manfrotto przykrecic
    Jasne że by się dało tylko AFAIR musiałbyś zapodać przejściówkę z gwintu na 1/4" (Sherpa) na 3/4" (głowice Manfrotto).
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Uzależniony Awatar birez
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu
    Jasne że by się dało tylko AFAIR musiałbyś zapodać przejściówkę z gwintu na 1/4" (Sherpa) na 3/4" (głowice Manfrotto).
    To jest dla mnie nadzieja

Jeszcze tylko musze dorwac dla proby manfrotto jakies, bo wole zeby wyszlo ze to ja jestem daremny nie glowica, zanim wezme se za spawarki/tokarki/inne gwintownice.

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

no ale ta sherpa ma chyba cos w rodzaju glowicy kulowej od razu co nie ? tzn. przynajmniej psize ze mozna ustawic kadr pionowy i pochylac odchylac aparat. tak jest czy sie myle? czy moze jest to nie wystarczajace ?
    350D

Uzależniony Awatar birez
    Miasto
    Krakow

Domyślnie

no ale ta sherpa ma chyba cos w rodzaju glowicy kulowej od razu co nie ? tzn. przynajmniej psize ze mozna ustawic kadr pionowy i pochylac odchylac aparat. tak jest czy sie myle? czy moze jest to nie wystarczajace ?
    Glowica umozliwia obrot lewo-prawo i gora-dol (usztywniane jedna sruba), odchylanie jest zrealizowane przez odchylanie tego elementu do ktorego jest szybkozlaczka przymocowana.

Natomiast to co mi przeszkadza, to brak precyzji przy ciezszym obiektywie - moze nie umiem go obslugiwac ale jak mam zalozonego Jupitera 200mm, to kadruje -> usztywniam -> i mam kadr przesuniety kilka stopni w dol. Po prostu przekrecenie sruby blokujacej, stumuluje ruch obiektywu w dol.
    No i permamentnie mi sie ta glowica odkreca ale to juz wina mojego brutalnego zachowywania sie wobec niej :>

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

ale ile ten jupiter wazy ? mi chodzi o zestaw gdzies 1.5 kg maks chociaz nie wiem np. ile wazy sonnar badz jupiter 135mm
    350D

Strona 4 z 107 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów