Strona 35 z 119 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Do lamp to po prostu kup jakiekolwiek statywy oświetleniowe. Takie lapmki to utrzyma każdy jeden, nawet noname z allegro.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

tak. takie mam. gwinty sie im rozjechaly niestety, wiec szukam czegos bardziej wytrzymalego.
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez merger Zobacz posta
    tak. takie mam. gwinty sie im rozjechaly niestety, wiec szukam czegos bardziej wytrzymalego.
    Przyzwoitej jakości są statywy oświetleniowe Quantuum, ale one są dosyć ciężkie.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony Awatar merger
    Miasto
    wroclove

Domyślnie

nie tedy droga. mam cos podobnego i szukam czegos lepszego jakosciowo. nie musi byc super tanie. kazda propozycje rozwaze
    5d | 40d | tokina 10-17 fish | canon 24/1.4L | canon 85/1.8 | canon 135/2L | canon 400/5.6L
    430ex | 2 x sunpak 555 | metz 60 ct-4 | 2 x elfo 500 | elfo 1200 | PW plus II | sekonic L-758DR

adam chrabąszcz | extreme sport | galeria CB

Domyślnie

witam,
    przymierzam sie do zakupu statywu do swojego zestawu znalazlem velbona dx 888, czy ktos moze mial doczynienia z takowym sprzecikiem, chcialbym zamontowac na nim 400+70-200l??
    pozdrawiam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

a co powiecie na GoldPhoto? Ja mam o taki: http://www.foto-tip.pl/sklep/profesj...314-p-521.html i jestem z niego zadowolona, na moje potrzeby wystarcza w zupełności Macie jakieś złe doświadczenia z tym sprzetem?

Uzależniony

Domyślnie

@ rich
    O statywch pokroju Velbon DX-xxx, CX-xxx było tu już nie raz -ogólnie, to zabawka na początek (na próbę) albo do bardzo, bardzo niedzielnego i niewymagającego fotografowania. Tanie plastiki, zależne nogi... o wszystkim doczytasz w tym właśnie wątku (nawet nie tak daleko).
    Generalna konkluzja jest taka, że jeśli nie chcesz płacić dwa razy, to doinwestuj trochę -przyzwoite statywy zaczynają się od ok. 300pln.

@ kantor
    Masz, jesteś zadowolona i... (?)
    Jeśli koniecznie chcesz się czegoś jeszcze dowiedzieć, to polecam lekturę tego wątku, a także wyszukiwarkę -było tego "od groma" -link.
    Goldphoto to rozwiązanie dużo ciekawsze, niż np. przytaczany wcześniej Velbon, ale ma swoje słabe punkty.

Domyślnie

@APP
    thx;-) wiem ze to nieprofesjonalny statyw ale mi sie okazyjnie do kupienia nadarzyl i ciekawy bylem czy ktos z forumowiczow laczyl takowy z eosem i stad moje pytanie;-DD

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

Ja jakiś czas temu nabyłem Goldphoto: nogi 314, glowice 410 i jestem mega zadowolony. Myślałem o Velbon Sherpa 600r ale po pierwsze był droższy a po drugie od Golda nawet w tej podstawowej, mniejszej konfiguracji mniej stabilny. Chciałem głowice kulową Goldphoto ale w sklepie jak się nią bawiłem to się rozsypała więc zrezygnowałem i wybór padł na małą 3D. 400d z dosyć ciężkim sonnarem 180 trzyma bardzo stabilnie. Jak za tą kasę dla amatora super wybór. Pozdrawiam

Początki nałogu Awatar KUBAwo
    Miasto
    W-WA

Domyślnie

No niestety muszę odwołać to co napisałem...po kilku użyciach głowica poległa, zepsuł się gwint jednego z trzech pokręteł, samo pokrętło przy tym ładnie wyskoczyło a aparacik zrobił zgrabny pokłon. W tej chwili jest to głowica z jedną osią bez możliwości zablokowania Jak to się mówi: biedny płaci dwa razy

Strona 35 z 119 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów