Strona 33 z 119 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zirian Zobacz posta
    Jaki statyw, jaką głowice polecacie dla powyższego?
    Zastosowanie: krajobrazy, zdjęcia nocne, ew. portrety
    Budżet:w planie są szkła, więc nie taki duży...może 700zł?
    Jakie zastosowanie? Do celów "stacjonarnych", czy zamierzasz z nim chodzić (w sensie - na grzbiecie).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Jakie zastosowanie? Do celów "stacjonarnych", czy zamierzasz z nim chodzić (w sensie - na grzbiecie).
    Zamierzam czasem porobić za wielbłąda - na rower i w drogę chociażby - w przyrodę, zdjęcia nocne, coś w kościele np. itp.
    Wiec taki całkiem stacjonarny to raczej nie będzie.
    Canon 450D | Canon EF-S 18-55 mm f/3.5-5.6 IS | Canon EF 70-200mm f/4 IS USM L

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zamierzam czasem porobić za wielbłąda - na rower i w drogę chociażby - w przyrodę, zdjęcia nocne, coś w kościele np. itp.
    Wiec taki całkiem stacjonarny to raczej nie będzie.
    Benro z serii travel angel, nawet seria A (tj. nie carbonowa) wygląda bardzo przyzwoicie. Ze standardową głowicą kulową zmieścisz się w pięciu stówkach, więc z twoim budżetem można się pokusić o lepszą.
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

W takim układzie poszukam po necie gdzie takowe Benro mogę dorwać. Dzięki Merde za wskazówki

PS. Czy chodziło np o taki zestaw: Benro Travel Angel A-269m8 + BH-1 Benro Travel Angel A-269m8 + BH-1 ?
    Ostatnio edytowane przez Zirian ; 05-10-2009 o 23:07

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Po dalszych poszukiwaniach chyba przymierzę się do decyzji zakupu Benro Travel Angel A-269m8 + B-1. Wychodzi drożej, po ponad 700 zł, ale głowica ma całkiem dobre oceny. Sam statyw chyba także. Aczkolwiek pojawił się Benro C-268M8, także dobrze oceniany.

Pytanie więc co ostatecznie wybrać

Uzależniony

Domyślnie

Warto sobie w takim wypadku zadać pytanie "czym się różnią?".
    A-269 jest krótszy po złożeniu i zarazem wyższy po rozłożeniu od A-268, a jeśli faktycznie piszesz o C-268 (sporo droższy), to zyskujesz udźwig nóg przy nieco mniejszej masie, niestety kosztem tych paru cm względem A-269.
    Jeśli mnie zdjęcia nie mylą wszystkie wymienione mają 4-sekcyjne nogi, więc większych różnic pewnie się nie dopatrzysz -walka jak zwykle o parę gramów i parę centymetrów, wedle uznania.
    Ostatnio edytowane przez APP ; 06-10-2009 o 15:33

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Aczkolwiek pojawił się Benro C-268M8, także dobrze oceniany.
    No, pojawił się już spory czas temu. Kiedyś nawet naskrobałem kilka zdań na jego temat:

http://canon-board.info/showthread.php?t=43619
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    No, pojawił się już spory czas temu. Kiedyś nawet naskrobałem kilka zdań na jego temat:

http://canon-board.info/showthread.php?t=43619
    Tak Kolaj i właśnie te parę zdań spowodowało, że zacząłem się nad nim także zastanawiać (nota bene świetna recenzja).
    Ale nie wiem czy i tak się nie przychylić do wersji Benro Travel Angel A-269m8 + BH-1 bo i cena i możliwości są chyba przystępne. Oczywiście inne propozycje są stale bardzo mile widziane

midget
    Guest

Domyślnie

Witam,
    nie zaglądałem tu od dawna, ale ponieważ od jakiegoś czasu myślę o statywie, nagle mi się przypomniało, że przecież mam Was... :-)
    Niestety, choć mieszkam w mieście, marne szanse na wymacanie jakiegoś osobiście. Więc od tygodnia przeglądam wieczorami (na razie żona jeszcze nie mówi głośno o rozwodzie) Allegro i inne takie. Byłem prawie zdecydowany na Sherpe 803r, ale okazało się, że nie ma szans, żeby zejść poniżej 60cm nad glebę. Więc pomyślałem, że 600 będzie lepsza... Potem przeczytałem, kurczę, cały wątek i... dalej guzik wiem. Mogę się zubożyć o ok.400-450. Przeglądając Allegro zwróciłem też uwagę na Benro (ogólnie). Wydały mi się solidne i mieszczą się w twej kwocie. Chcę na tym postawić 350D z gripem+ 17-85 (+ewentualnie 430EX II). Zupełnie zgłupiałem- był nawet moment, kiedy pomyślałem o kupnie Manfrotto 190... ale wtedy głowicę dokupiłbym jak nogi stracą gwarancję...
    Byłbym bardzo wdzięczny za wskazanie najmniej zmarnowanej kasy z tych, które wymieniłem.
    A może ten:http://www.ceneo.pl/37617?gclid=CLL_...FQYTzAod1zBDog . Tyle, że trochę mały udźwig.
    Ostatnio edytowane przez midget ; 06-10-2009 o 22:01

Uzależniony Awatar Sławek
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Dziś kupiłem głowice Benro B-2 i jestem pod wrażeniem. Wygląda na produkt bardzo dopracowany i bardzo pasuje do frotki 055. Niestety głowica w ,,fotozakupy,, kosztowała ponad pięć stówek. Ale jak pomacałem to nie mogłem sobie odpuścić. Jedyne co mnie drażni to szybkozłączka dokręcana kluczem inbusowym .
    Ostatnio edytowane przez Sławek ; 06-10-2009 o 23:39

Strona 33 z 119 PierwszyPierwszy ... 2331323334354383 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów