"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
Potrzebuje statywu do 200-300 zł max.
Zrezygnowałem z podróbek, zawieje wiatr i dorobek życia poleci.
Set: 400D, 18-55mm, 50mm, 8mm
All in all you're just another brick in the wall..
piszesz ze dorobek zycia poleci hmmm a ten dorobek zycia chcesz stawiac na czyms za 200-300 zł ????? w tej cenie to nie kupisz nic innego jak podrobke albo oryginalnego Goldphoto lub Silka. Oczywiscie mozesz kupic jeszcze oryginalny chinski aluminiowy statyw za 50zl z udzwigiem 25kgone sa tylko oryginały bo nikt nie odwazyl sie jeszcze ich podrabiac
![]()
Canon 40d + 70-200/2,8 L USM ,18-55, 135/3,5, 300/2,8
( Nikon D70s + 17-50/2,8 + 80-200/2,8 + 105/3,5 + SB800+ 50/1,8 ) Skradzione 30/08/2008 w okolicach Płońska
Sherpa 600R niewiele tylko przekracza ten budżet.
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Hm, a co sądzicie o statywach Hama, Profil 26 ;>? Ostatnio kupilem szybkozlaczke do niego, ktorej wczesniej nie mialem - oczywiscie przyszla za mala. Tak w ogole, to statyw nie jest moj - mam go od znajomego. Widnieje na nim cena przylepiona - 699zł, czy to normalne? Nie wiem, kiedy byl kupiony, wiele lat temu - ale wyglada solidnie, jest solidny i dobrze wykonany.
Dokładnie sherpa 600r niedawno kupiłem idealny statyw jak za takie pieniądze .
EOS 40D + Grip + T10-17 fisheye + C50 f1.8 + 5000AF x2 + compudaypack + Macbook Pro
Tak jak było pisane w innych wątkach na tym forum - wybór Goldphoto jako statywu samego w sobie i dodanie do niego głowicy manfrotto to najlepsze rozwiązanie jakie można uzyskać za w miarę przystępną cenę.
Pełny zestaw manfrotto to zdecydowanie finansowe nadużycie, ale GP+M to juz bardzo sprytne i efektowne rozwiązanie.
Twója 40tka z pewnością będzie świetnie na nim 'siedziała'
Moja 30tka daje sobie świetnie radę, ale niestety nie cieszy się takim luksusem jak głowica manfrotto.
Mam pełen zestaw GoldPhoto z foto-tipa, ale również jestem z niego zadowolona. Moim wymaganiom daje radę![]()
Witam.
Jest to mój pierwszy post na tym forum więc jeśli coś robię nie tak to przepraszam.
Mój problem jest następujący.
Moja dziewczyna ma Canona 1000D i na urodziny chcę kupić jej statyw.
Tyle tylko że ja jestem zupełnie zielony.
i chciałbym wiedzieć czym się sugerować? albo jaki konkretny model kupić?![]()
chcę przeznaczyć coś około 100-150zł.
"Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
... mój zestaw...
a coś takiego Velbon DF 60 lub Velbon CX-480??