Strona 23 z 119 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Pełne uzależnienie Awatar axk
    Miasto
    SK

Domyślnie

Po otwarciu ww. strony próbuje ona otworzyć plik formatu PDF i poprzez niego załawodać trojana. W moim przypadku Norton AntiVirus nie dopuścił do otwarcia pliku i załadowania trojana Bloodhound.PDF.8, tak więc coś jest na rzeczy.

Dokładny opis napastnika :

http://securityresponse.symantec.com...022111-0156-99
    Ostatnio edytowane przez axk ; 26-02-2009 o 18:12
    EOS + Speedlite

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez axk Zobacz posta
    Po otwarciu ww. strony próbuje ona otworzyć plik formatu PDF i poprzez niego załawodać wirusa. W moim przypadku Norton AntiVirus nie dopuścił do otwarcia pliku i załadowania wirusa Bloodhound.PDF.8, tak więc coś jest na rzeczy.
    Potwierdzam. Symantec krzyczy.
    Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Kaspersky ani Norton nic takiego nie zgłaszają. Tak więc raczej tu mamy winnego.
    Vitez, pewnie używasz jakiegoś add-ona do przeglądarki, który wycina JavaScript i stąd antyvir nie reaguje. Spróbuj odpalić w IE. Mi właśnie komunikat wyskoczył, jak dla testu wkleiłem ten adres w IE.
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 26-02-2009 o 18:14 Powód: Automerged Doublepost
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Potwierdzam. Symantec krzyczy.
    Vitez, pewnie używasz jakiegoś add-ona do przeglądarki, który wycina JavaScript i stąd antyvir nie reaguje. Spróbuj odpalić w IE. Mi właśnie komunikat wyskoczył, jak dla testu wkleiłem ten adres w IE.
    Mam NoScripta w Firefoxie. Po 'zezwoleniu' stronie na otwieranie skryptów nic nie krzyczy - ani Kaspersky w pracy (ale tu to ostro z bezpieczeństwem jest i strony i tak idą przez proxy najpierw) ani Norton w domu.
    IE otwieram tylko strony Microsoftu jak chę coś ręcznie ściągnąć (ostatnio betę siódemki).

Podsumowując offtopa - jest sens zgłaszać autorowi strony/jego providerowi czy po prostu ciachnąć felerny link z forum?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    Podsumowując offtopa - jest sens zgłaszać autorowi strony/jego providerowi czy po prostu ciachnąć felerny link z forum?
    MZ, w tej sytuacji, pojechać po lince zostawiając nazwę...
    Swoją drogą można im zgłosić - może oni też nic nie wiedzą??
    Sabotaż pracowniczy jako odwet za zwolnienia??

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkowi Zobacz posta
    Sabotaż pracowniczy jako odwet za zwolnienia??
    Najprawdopodobniej 'ktoś' im robił stronę, ewentualnie jakaś nieciekawa firma hostingowa dodająca coś od siebie...

Feralne linki ciachnąłem gdzie znalazłem.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Wracając do tematu wątku...
    moja desperacja posunęła mnie w kierunku poszukiwania statywu geodezyjnego z demobilu.
    Stabilne jak cholera i jak cholera ciężkie - niestety...
    Ale ja częściej go wożę niż noszę.
    Trzeba mieć też na względzie konieczność przerabiania pod głowicę.
    Jednak jest to też jakieś wyjście dla zrozpaczonych w potrzebie...

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

mam bilorę 1122 i bardzo sobie chwalę cena do 300 zł
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotokor1 Zobacz posta
    mam bilorę 1122 i bardzo sobie chwalę cena do 300 zł
    pozdrawiam
    jak widzę bilora wytrzymała u Ciebie już ponad rok (kupiona 8 listopada 2007)

Wystarcza Ci 152 cm wysokości?
    To tak gdzieś mi do ramion
    Czasami potrzebuję podjechać z aparatem pod sufit - i co wtedy??
    Nie może być za łatwo...
    Ostatnio edytowane przez darkowi ; 26-02-2009 o 21:14

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

jezu ja nawet nie pamiętam daty kupna czyżby był kupiony u ciebie? :-Dale fakt sprawuje się idealnie no z wysokością u mnie nie ma problemu nie mam dużo no i pod sufit nie wędruje
    po wysunięciu wszystkich sekcji i śrdokowego od głowicy +aparat i jeszcze na gripie daje jakieś 170 cm to już chyba nieźle a i tak pracuję na ugiętych nogach i oczy mam nieco niżej od czubka głowy
    Ostatnio edytowane przez fotokor1 ; 26-02-2009 o 21:23
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

GirlNextDoor
    Guest

Domyślnie

Żeby nie mnożyć tematów o statywach podepnę się ze swoim pytaniem pod ten wątek. Odnalazłam statyw, który spełniałby moje najważniejsze założenia:
    1. jest mały po złożeniu (ma być kompaktowy, żeby mi się chciało z nim chodzić, zabierać na rower itp)
    2. jest lekki
    3. jest wystarczająco wysoki (mam 170cm wzrostu)
    4. cena jest przystępna (choć wolałabym coś tańszego)
    A jest nim http://www.cyfrowe.pl/aparaty/velbon-ultra-lux-i-l.html
    lub niższa wersja http://www.cyfrowe.pl/aparaty/velbon-ultra-lux-i-m.html
    I teraz pytanie czy spełni swoje zadanie pod moim C450D z kitem 18-55 lub stałka 50/1,4 a w dalszej przyszłości z zoomem o wadze nie większej niż 1 kg? Czy jest warty swojej ceny? Nie mam możliwości przetestowania tego statywu w sklepie, a wolałabym się nie naciąć kupując wysyłkowo, więc proszę o wszelkie uwagi odnośnie tego statywu zwłaszcza od kogoś kto ma/miał ten statyw lub może go pooglądać z bliska. A może ktoś zaproponuje mi jakąś inną opcję która spełnia wszystkie wymienione wcześniej kryteria?

Strona 23 z 119 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów