A to OK mój błąd nie doczytałem
Jednakże skoro pisał o KS-1 to dlaczego nie wspomnieć o KB-1 gdzie właściwie to to samo parametralnie jak i fukncyjnie...jedyna różnica w ocenie namacalnej i odczuwalnej to cena.
Co do BH-0 jak zapewne widzisz w mojej stopce niema szkla w stylu 400mm więc z takowym nie testowałem.
Pozdrawiam
Pucha i słoki
ja tam cos takiego uzywam do 40d statyw GoldPhoto YH324, głowica kulowa GoldPhoto YH430, jak na taka cene jest wpozadku..
Właśnie szukam opinii na temat tego chińczyka YH324 C.
Mam 40D z gripem czasami będzie 70-200 ale na ogół 17-40, myślę że się nie zawali.
Głowicę kupiłem już jakiś czas temu RC 141 Nat (zielona) warto więc ją do czegoś przykręcić. Myślę że powinno pasować jedno do drugiego.
Co sądzisz o tym statywie? A może jednak dołożyć i 055XPROB ???
zdecydowanie poczekac i dolozyc.. mam yh314 i uzywam go tylko tam gdzie szkoda mi normalnego statywu/gdzie i tak stabilnosc jest srednia (np. gdy podłozem dna jeziora jest mul a statyw ma stac pare godzin prawie caly w wodzie).. na normalnym podlozu statyw srednio stabilny - szkoda pieniedzy na taki polsrodek..
Między innymi mam też 40D z gripem, dodatkowo do 70-200/4 podłączony jest extender 1.4x z taką konfiguracją niezależnie jaki statyw to obiektyw będzie się kiwać jak tylko mocniej wiatr zawieje. 055xprob + mount ring = stabilność jaka mnie satysfakcjonuje.Więc ja też radzę jednak odkładać na 055xprob.
Jestem użytkownikiem aparatów, obiektywów, lamp byłskowych marki Canon oraz statywu marki Manfrotto.
055prob gwarantuje bardzo dobrą stabilność nawet ze średnim formatem![]()
Dzięki za opinie, teraz już wiem czego potrzebuję.
Jak tylko jeden z sklepów potwierdzi mi że YH324 C zmieści się z 141RC do oryginalnej chińskiej torby to kupię statyw i torbę.
Nie sądzę żeby statyw 3 razy droższy był 3 razy stabilniejszy.