Strona 107 z 119 PierwszyPierwszy ... 75797105106107108109117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 061 do 1 070 z 1181

Wątek: Jaki statyw

Domyślnie

ja to rozumiem a czy nie frustruje mnie iso w 450d a czy 50mm 1.8 nie jest za ciemne ... TAK TAK TO JEST FRUSTRUJĄCE ale mam właśnie taki sprzęt
    ale to tak jakbym zapytał was o statywy wy piszecie taki a taki a ja wtedy to czemu se nie dozbierasz do lepszego, zawsze znajdzie się lepszy ... padły by odpowiedzi taki mi wystarczy
    a mi musi wystarczyć taki za 160 zł
    Ostatnio edytowane przez gudi ; 22-08-2011 o 15:21

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Ale problemem jest to, że nikt nie weźmie na siebie "odpowiedzialności", za polecony Ci w tej cenie statyw.
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

@ gudi - kup sobie taki jak ja sobie ostatnio kupiłem i będziesz zadowolny, ale to troche więcej niż 150, ale przynajmniej się nie stresuję, że się wywróci, itd.
    kilka-kilkanaście postów powyżej moje rozważania i finał

Domyślnie

dzięki bangi ale on chyba przymały bo 150cm no i głowica wystarczy ci nie musisz się schylać? i jeszcze jedno jak z kulkową głowicą panoramki? nie ma problemu?
    ten co podałem w linku wyżej jest bardzo podobny tylko właśnie co firma to firma
    Ostatnio edytowane przez gudi ; 22-08-2011 o 15:39

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Statyw ma 150 cm, głowica ma hmm nie wiem z 10 cm? Już masz 160. Po założeniu aparatu wizjer masz na wysokości ~170

Moderator Awatar Bangi
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

lekko schylić się muszę, ale nie jest to żaden problem, który by wpływał na komfort jego użytkowania, to oczywiście IMHO, mam ok. 176 cm wzrostu,
    to co napisał wiktor jak najbardziej potwierdzam

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

@gudi to kup co chcesz ale jak aparat pierdyknie na glebe, albo sie zacznie rozpadać ten statyw, albo nie bedzie zbyt stabilny to bedzie wyłacznie twoj problem, a były przypadki że całkiem masywne GP wraz z aparatem było na glebie.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

gudi może spróbuj poszukać czegoś używanego z tym, że najlepiej w komisie albo tak żeby się dało obejrzeć. Po prostu kwota 150 zł jest zbyt mała żeby kupić nowy statyw - to co jest w sklepach za te pieniądze to wyroby statywopodobne i cały czas koledzy próbują Ci to powiedzieć.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Witam. Szukam statywu do robienia zdjęć krajobrazowych, portretowych jak i zdjęć nocnych. Zależy mi głównie na tym aby był bardzo solidny ( zakup na parę lat) oraz żeby można było go obniżyć praktycznie do samej ziemi. Na początku myślałem o Triopo C-258 + głowica KJ-2 ale po przeczytaniu paru stron tego wątku zaczynam myśleć czy nie dołożyć parę zł i kupić coś lepszego trwalszego i dającego komfort podczas użytkowania. Cena nie gra aż takiej roli ale na statyw za 1500 raczej nie mogę sobie pozwolić. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Kokus ; 01-09-2011 o 15:13

Początki nałogu Awatar retter
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kokus Zobacz posta
    ... Zależy mi głównie na tym aby był bardzo solidny ( zakup na parę lat) oraz żeby można było go obniżyć praktycznie do samej ziemi. Na początku myślałem o Triopo C-258 + głowica KJ-2 ale po przeczytaniu paru stron tego wątku zaczynam myśleć czy nie dołożyć parę zł i kupić coś lepszego trwalszego i dającego komfort podczas użytkowania...
    Troche za mało przeczytałes, tu naprawde jest SPORO napisane jedynie trzeba usiąść i przeczytać wcinając np chipsy

Obecnie brane od najtanszego Tripo, Benro, Manfrotto, Gitzo.
    Polecam nogi MF190/055 bo sprawdzone od lat, a głowica hmmm co kto woli.

Strona 107 z 119 PierwszyPierwszy ... 75797105106107108109117 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów