Ja mam Triopo B-3 i funkcjonalnie jest bardzo dobra, choć moim skromnym zdaniem po lekkim dokręceniu mogłaby pracować płynniej. Ale może to tylko moje zbyt wysokie wymagania, nie mam porównania z innymi kulowymi.
Ja mam Triopo B-3 i funkcjonalnie jest bardzo dobra, choć moim skromnym zdaniem po lekkim dokręceniu mogłaby pracować płynniej. Ale może to tylko moje zbyt wysokie wymagania, nie mam porównania z innymi kulowymi.
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
To prawda - głowica jest świetnie wykonana - mam bezpośrednie porównanie z wimberleyem i jobudesign, różnic w pracy nie ma. Natomiast mi po pół roku używania Triopo w rękach pekłą śruba dociskająca płytkę! A co by było gdybym niósł na niej tele na bagnie? Serwis odesłał pieniądze.
a możesz powiedzieć czy do tej triopo pasują płytki Arca swiss?
Fotografia dzikiej przyrody GALERIA CB
Witam
Szukam MONOPOD ??
1. Mały do transportu
2. Stabilny
Znalazłem 3 kandydatów:
Benro C29T
Benro MC-66 M8
SIRUI P-326 Carbon
Czy ktoś ma jedne z nich ??
Chodzi mi o opinie na temat sztywności - mają jednak sporo sekcji ,
oraz ewentualnych problemów z zaciskami - czy po czasie nie pojawiają się problemy ???
Pozdrawiam
Wydaje się, że płytka z B-3 nie będzie pasować, wg tej tabeli TABELA
standard AcraSwiss ma wymiary 38mm szerokość przy podstawie, pasuje np do DG-3 Triopo
W takim razie właśnie powinno pasować:
I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it
Świetna robota Merde - wielkie dzięki! W końcu będę miał obie głowice kompatybilne, bo czasem jak się nie chce dźwigać w teren Gimbala to i na kuli od biedy tele się postawi... Szkoda że wcześniej o to nie spytałem - dziś przyszła paka ze sprzętem od Towersa, a widzę że ma na stanie tą głowicę...
Jeszcze raz dzięki!
Witam.
Planuję zakup Sherpa 603R lub Sherpa 603R/F + gł. kulowa.
Jaką głowicę polecacie kulową czy zwykłą?
Statywu będę używał do fotografowania np. ptaków itp.
Z góry dzięki za odpowiedź.
6D; 5DII; C 24-70 2.8L; C 24-105L; C 70-200 2.8L; C 35 2.0 IS; C 50 1.4; C 85 1.8; S 17-35 2.8-4
Moje fotki Moje fotki II
Ja wysłałem do serwisu, dostałem zwrot pełnej kwoty. Ale mój znajomy miał podobny problem z DG-3 i sam we własnym zakresie dorobił śrubę.