Dziękuję wszystkim za pomoc, zwłaszcza Bangiemu
Statyw już mam (dla przypomnienia - Triopo C-258 z głowicą NB-1S zamiast KJ-2 za 299 zł) i póki co cieszę się, bo poczułem ulgę że mam taki sprzętTeraz pozostaje czekać na "nie psią" pogodę i ruszać na łowy nocnych kadrów! Pod nosem mam plażę, modernistyczną architekturę Gdyni, klify, morze i przemysłowe dźwigi, więc gdy założę niedługo swoją małą galerię tutaj, to pokażę co nieco z takich klimatów
Sklep i kontakt osobisty poprzez e-mail i telefonowy z Panem Hubertem z HPFOTO bardzo profesjonalny i widać, że dba o klienta. Nie tak jak w niektórych sklepach. Natomiast trochę szkoda, że nie dotarł pasek na ramię, bo by się przydał, ale to mała strata. Trochę też dałem się ponieść i mogłem załatwić sobie sam statyw za 150 zł, a resztę miałbym na głowicę. Trzeba jednak pamiętać, że statyw z dostawą kosztowałby o 30 złotych więcej (+-), a KJ-2 nigdzie nie można będzie dostać jeszcze przez ok. 1 miesiąc, więc w grę wchodziły tylko droższe modele, które prawdopodobnie i tak trzeba byłoby zamawiać, a więc kolejne 30 złotych można dołożyć. Tak więc mimo wszystko podjąłem jak myślę najbardziej słuszną decyzję na ten moment
Torba od statywu jest bardzo przydatna, ale jak pisałem szkoda, że nie ma paska na ramię. Da się przeżyć. Natomiast instrukcja Triopo jest na pierwszy rzut oka trochę dziwna, ale większość zawikłań da się samemu po kilku kolejnych minutach rozwikłać. Nie wiem tylko jeszcze do czego służy takie jedno małe pokrętło, które można wyjąć. Zdaję sobie sprawę, że prawdziwą recenzję będę mógł wydać dopiero za jakiś miesiąc lub dwa, ale na chwilę obecną zapowiada się to dobrze, a na pewno lepiej niż gdybym miał tamtego Velbona lub inny o wiele tańszy i gorszy statyw.
Dzięki raz jeszcze i postaram się Wam za pomoc odwdzięczyć pliczkiem solidnych, nocnych, amatorskich, ale mam nadzieję innowacyjnych ujęć nadmorskich. Życzcie tylko mi i sobie pięknej pogody, a będzie gitDo zobaczenia zatem niedługo!
Tomek.