Ech, gdyby nie to, że warto, to już dawno dałbym sobie spokój z jakimkolwiek statywem

Wiadomości nie są najlepsze - jak można było się domyśleć, polski dystrybutor oprócz samych statywów nie ma także głowic. Ten ostatni link Bangi, to właśnie dokładnie to co anulowałem gdy dowiedziałem się o problemie niedostępności w pierwszym sklepie.

Natomiast ten link w którym jest głowica KJ-1, na stronie internetowej tego sklepu widnieje, że produkt nie jest dostępny.

Istnieje też inna opcja - dostępna jest głowica KJ-7 w tym sklepie z linku Bangi'ego (pierwszy link), tylko nie wiem czy pasowałaby do C-258? Zaletą jest na pewno cena w wysokości 49 złotych + koszty wysyłki. Co o tym myślicie?

Sytuacja jest więc nieciekawa, a ja jestem już znużony dowiadywaniem się o wyczerpaniu magazynu z towaru. Który to już raz? Jakoś nie mam szczęścia do tych Triopo. Muszę teraz odpisać Panu ze sklepu, ale nie wiem co robić. Wydaje mi się, że najlepszą opcją będzie zamówienie teraz tego Velbona DF-40 (który ponoć daje sobie radę nawet z tele), a w późniejszym czasie (za ok. miesiąc lub dwa) kupię tego Triopo C-258 z głowicą KJ-2

To chyba na ten czas najlepsza opcja. Zależy mi na czasie, więc jakoś przeżyję taką niedogodność. W moim mieście mam dużo planów na nocną letnią fotografię i szykują się w tym i na początku kolejnego miesiąca ciekawe imprezy do takich zdjęć, więc odpada czekanie miesiąc na dostawę. A skoro nigdzie nie można dostać KJ-2 to jaki sens ma zamawianie samego statywu? Zapytam o możliwość anulowania tej transakcji (już w drugim sklepie, ech...) i najwyżej poproszę o informację mailową gdy C-258 będzie już z głowicą w ich magazynie i wtedy go zamówię, a Velbona uda się sprzedać za połowę lub choćby 30 złotych.