Przydało by się posiedzieć trochę nad postprodukcją i można by było więcej wyciągnąć z tych fotek. Trochę popracować nad kadrem. Na początek nie ma tragedii. Tak jak to ktoś wcześniej napisał, ciocie i tak będą się zachwycać![]()
Przydało by się posiedzieć trochę nad postprodukcją i można by było więcej wyciągnąć z tych fotek. Trochę popracować nad kadrem. Na początek nie ma tragedii. Tak jak to ktoś wcześniej napisał, ciocie i tak będą się zachwycać![]()
Bardzo dziękuje za opinie, i dobre rady na pewno w przyszłości je wykorzystam
Jeśli chodzi o kolory to faktycznie mam źle skalibrowany monitor ( nowy) i muszę kogoś od tego znaleźć bo nie wiem jak to się robi. Nad kadrami popracujeOto kilka następnych i chyba wiem czego się spodziewać
5.
6.
7.
8.
Lepiej. Spro lepiej.
Koniec euforii, tera troszkę krytyki.
5. - niebrzydkie
6. - na tyle fajne że nawet pion leci i nie boli (przeklej kwiatka z 8. :-D)
7. - kadrowanie z uwagi na szyjkę od butelki (lekka dwuznaczność - trza uważać)
8. - przepalone czółko i pozy (ale to kwestia gustu).
....C50E....C40D
Dzizas a myślałem, że "moda" na potworki typu 5 i 6 minęła bezpowrotnie i już nie wróci... Niestety nie...
6. z pierwszego wrzutu jest ok - szkoda tylko, że to BW takie szare i smutne.
8. (to ostatnie) jest dobre, szkoda tylko przepalenia czoła ale ogólnie chwycony moment, kadr są dobre.
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk
Bez obrazy ale śmiało można powiedzieć, że 5 i 6 łapie się w granice kiczu.
Pooglądaj trochę zdjęcia innych lub odwiedź strony dobrych fotografów. Pomoże Ci to w poznaniu "mody" na obróbkę zdjęć ślubnych.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Ostatnio edytowane przez esteem ; 09-05-2012 o 22:48
Koledzy powyżej dają dobre rady. Lepiej unikaj, eksperymentów typu wszystko BW a coś tam kolor. Przy zdjęciach monochromatycznych sugerowałbym większy kontrast przy obróbce. Czasami warto zgubić trochę szczegółów w cieniach na korzyść poprawienia ogólnego odbioru.
P.S. Ostatnie 8. ze względu na przepalenie może lepiej zrobić właśnie czarno-białe?
Osobiście uważam się za amatora i wielbiciela fotografii, ale mogę śmiało powiedzieć, że oglądanie zdjęć lepszych ode mnie bardzo dużo mi dało i dostrzegam dzięki temu większą przyjemność z robienia zdjęć. Właśnie dlatego zaproponowałem aby koleżanka spróbowała wzorować się na pracach innych.
Z drugiej strony myślę, że krytyka to dobry sposób motywacji.
Ps. Jakiego szkła/szkieł używasz?
Ostatnio edytowane przez esteem ; 10-05-2012 o 20:51