a TU masz bardzo dokladnie wyjasnione to o czym pisze bonk
Skoro nie miałeś z tym nic wspólnego, to skąd wiesz,że metoda schodkowa daje lepsze rezultaty od jednokrotnej interpolacji w górę?Zamieszczone przez Paradox
Żeczywiście zle się wyraziłem,chodzi mi o Raw-y,nie wiem czy na raw-ach się da bo z tym rodzajem pliku nie miałem nic wspólnego,natomiast ogólnie co dotyczy metody powiększania to robiłem to nie raz i jest tak jak napisałem,zresztą metoda ta jest znana nie od dziś i w niejednej książce jest opisana.
Pozdrawiam
EOS 50 I EF 70-200 4L I EF 17-40 4L I
a przypadkiem nie robisz cropa? jeśli kadrujesz to.. może być tego taki skutek.. zwłaszcza jak ustawiasz jakieś proporcje
pozdrawiam
Metus
Zamieszczone przez bonk
Taki rozmiar zazyczyli sobie do druku, ma byc w ala gazecie, czyli byl by to na 2 strony?
Czy jest roznica miedzy odbitka a wykorzystaniem zdjecia tej samej wielkosci do druku?
ja ostatnio robilem z 20d wydruki 50x70 przy 150dpi i wyszlo cacy
Wiec albo sie nie przejmuj, albo zwieksz rozdzialke "na chama" przy konwertowaniu RAW -> JPG aczkolwiek nie wiem jaki to ma sens![]()
Rozkładówka na A3 z kadru APS-C to niestety wyjdzie tylko czasem i tylko z niektórych kadrów i tylko przy dobrej woli i żyłce eksperymentatora fotoedytora. Popatrz sobie w cenę powierzchni reklamowej w tej gazecie, bo możesz się resamplowaniem w kłopoty wpakować.Zamieszczone przez aqua
Radek "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl
W tym miesiacu dalem do druku prospekt. Na rozkladowce A3 byla fota z trabanta, ktora zrobilem 18-55@18mm. Jakosc bardzo zadowalajacaChoc nie ukrywam, ze przydaloby sie troszke wiecej pixeli.
pytane tylko po co Ci aż 300dpi? Może wystarczy 120?
:-)
al