Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Książki do nauki

Question Książki do nauki

Witam,
    zastanawiam jak najlepiej nauczyć się podstaw i w co najlepiej zainwestować ?? Książki, e-kursy czy jakieś filmy ???? Jeśli można to prosiłbym o linki lub tytuły

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Zacznij od:
    http://www.lynda.com/Digital-Photogr...e/71923-2.html
    i przejdź przez wszystkie części Foundations of Photography. Warunek: miesięczna subskrypcja to ok. 80 zł i trzeba troszkę znać angielski. Ale naprawdę warto!

Z książek polecam wszystkie 3 części Sekretów Mistrza Fotografii Cyfrowej Scotta Kelby'ego. W życiu nie czytałem bardziej przystępnej książki.
    Canon EOS 600D + Sigma 17-70 mm f/2.8-4 MACRO OS HSM

Pełne uzależnienie Awatar dziobolek
    Miasto
    Dublin/Ireland
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
    tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kamilwojcik Zobacz posta
    Z książek polecam wszystkie 3 części Sekretów Mistrza Fotografii Cyfrowej Scotta Kelby'ego. W życiu nie czytałem bardziej przystępnej książki.
    A ja zdecydowanie odradzam te książki. Jeśli ten facet coś umie, to na pewno nie jest to przekazywanie wiedzy... przynajmniej tej prawdziwej. Trochę elementarnych banałów, ale brak "mięcha".

Z książek bez zarzutu mogę polecić autorstwa Michaela Freemana.
    Do nauki dobrych sposobów uzyskania ekspozycji polecam jego "Idealna ekspozycja", a w nauce kadrowania "Okiem fotografa".
    "Okiem fotografa" ma też swój ciąg dalszy "Umysł fotografa" (i jeszcze nieprzetłumaczony na polski "Wizja fotografa"), ale na sam początek "Idealna ekspozycja" i "Okiem fotografa" to i tak bardzo treściwa esencja do której się bardzo często wraca do powtórek i utrwaleń.

U Kelbyego są zdjęcia i trochę protekcjonalnego gawędzenia.
    U Freemana są zdjęcia, ilustracje, diagramy i bardzo konkretne opisy procesu decyzyjnego i przykłady... oraz przykłady do przykładów.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

"Siła fleszy" Syl Arena
    "Fotografia cyfrowa" Ben Long
    "Inspirujące fotografie" Lynne Eodice
    "Fotografia Artystyczna" Alain Briot
    CANON 60D_Tamron 17-50 f/2.8 VC_ C85 1.8_430ex II

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów