byłbym wdzięczny![]()
byłbym wdzięczny![]()
ja w 5D często robię na iso 1600 a i często się zdarza że robię na 3200 i czasami jeszcze troszeczkę wyciągnę. Dla mnie iso 3200 w pełni używalne po dobrym naświetleniu. Czy warto kupić 5Dmk2 pewnie tak, większe iso i już. pokazał bym fotki z iso 3200, ale mam wszystko z podpisem i na forum nie mogę wrzucić.
Regulamin pkt 8.
dziękuję. widze, że 1600 w pełni jak dla mnie używalne. 3200 w skrajnych warunkach takze
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
chociaż, że jednak dość mocno jest widoczna różnica ISO 3200 miedzy mkI i mkII
Ostatnio edytowane przez trajbus1 ; 01-05-2012 o 22:56 Powód: Automerged Doublepost
No jest widoczna i o tym było pisane. Mi się jednak szum z 5D podoba, jest drobny i stosunkowo łatwy do wyeliminowania... Wcześniej jako backup miałem 40D i tam przy 3200 to były już "placki".
widac, ze roznica nie jest zbyt duza. zwlaszcza, ze ISO 1600 to max jaki bym uzywal.
te 3000 zł lepiej przeznaczyć na dobrą stałke![]()
ja nawet iso 3200 z 5D nie odszumiam. od kiedy mam FF to wcale tego nie robię... - nie przeszkadza mi on i już.
Regulamin pkt 8.
Jedynka szumi tak jak dwojka na 3200. Testowałem to juz na forum i pokazywlem wyniki. Do tego jedynka ma ostrzejszy odbiór szkieł. 5dmk1 to nadal swietny, aparat.
R5, R6,RF10-20, RF1535, RF2870, RF50L, RF85L, RF70200 2.8, M1 Max
świetny i zbieram już na drugi- tylko wyrwać w ładnym i dobrym stanie nie jest może najciężej ale najłatwiej też nie jest. Niektórzy narzekają na AF, fakt czasami lubi się pomylić, ale ja bardzo często używam wspomagania z lampy i liczba trafionych zdjęć wzrosła diametralnie, swojej pierwszej piątki pewnie nie sprzedam - padnie migawka to wymienię i dalej będę robił zdjęcia.
Regulamin pkt 8.
trampek/
mógłbyś podesłać link do Twojego testu ?![]()