Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 155

Wątek: 5D vs 5D mark II

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie Odp: 5D vs 5D mark II

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Nie przejaskrawiam tylko jak czytam, że 5D się nie da to mi ciśnienie skacze. Kiedyś nie było takich zabawek i AF a ludzie sport itp fotografowali. Po prostu narzekanie dla narzekania
    To jest zawsze najlepsze. Ja tam podobnie jak Ty daję radę

Początki nałogu
    Miasto
    022

nie no na upartego nadal można prać w rzece....
    nie nam decydować czy dla kogoś 5d2 jest za wolne czy w sam raz - ich broszka
    czy się da zrobić dobre foto wolniejszym sprzętem - jasne
    czy w chwili obecnej zdecydowałbym się na wolniejszą puszkę od 40d? - nigdy w życiu. nawet za cenę lepszego obrazka
    szkoda okazji i zmarnowanych ujęć

co innego przy landszafcie, portrecie, zdjęciach rodzinnych - tutaj mamy masę czasu
    tutaj szybkość, celność spadają na dalszy plan

Uzależniony Awatar jac+

Dobiegaczki w 5D2 jeszcze nie testowałem. Jednak jeśli chodzi o szybkość i pewność łapania ostrości środkowym punktem to nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Jest co najmniej tak dobrze jak w 40D/50D.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez crazy Zobacz posta
    Nie przejaskrawiam tylko jak czytam, że 5D się nie da to mi ciśnienie skacze. Kiedyś nie było takich zabawek i AF a ludzie sport itp fotografowali. Po prostu narzekanie dla narzekania
    Nie jest to narzekanie, raczej smutna konstatacja, że AF w 5D w stosunku do innych puszek odstaje. Od początku Canon leciał w kulki w tym zakresie.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Dobiegaczki w 5D2 jeszcze nie testowałem. Jednak jeśli chodzi o szybkość i pewność łapania ostrości środkowym punktem to nie mam najmniejszych zastrzeżeń. Jest co najmniej tak dobrze jak w 40D/50D.
    Z powodzenie fociłem rajdy 5D2 przez 3 lata. Dobiegaczka nie sprawiała problemów. Oczywiście wszystko na centralnym.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Uzależniony Awatar jac+

Pytanie do posiadaczy 5D2. Czy zdarza się Wam, że ciężko chodzi lub zacina się spust od bagnetu? Sądząc po wpisach w necie trafiłem na super sztukę: zerowy przebieg migawki, AF celny i bez BF/FF, absolutnie czysta matryca. Tylko ten przycisk od bagnetu spędza mi trochę sen z powiek.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Pełne uzależnienie

Zerowy przebieg migawki wiec na 100% aparat sluzyl jako kamera a wiec na 99% podpinano do niego obiektywy przez przejsciowki byc moze roznej jakosci co moglo nadwyrezyc bagnet.

Uzależniony Awatar jac+

To jest fabrycznie nowy sprzęt.

Uzależniony Awatar poszukiwacz2006
    Miasto
    dawna stolica

Ktoś tu na forum niedawno pisał, że kupił fabrycznie nowy sprzęt z wyraźnym odciskiem palucha na wyświetlaczu :-)
    Do pracy - 50d, 6d, 135 2.0, 85 1.8, 35 1.4, 24-70 is, DJI Phantom 3, + lampy, wyzwalacze, gripy, rigy, statywy....
    hobbystycznie - brak czasu niestety :-(

Uzależniony Awatar jac+

Cytat Zamieszczone przez poszukiwacz2006 Zobacz posta
    Ktoś tu na forum niedawno pisał, że kupił fabrycznie nowy sprzęt z wyraźnym odciskiem palucha na wyświetlaczu :-)
    I czarną folią pod wyświetlaczem . Takie rzeczy tylko w 5D3 . Żarcik wredny, a puszka i tak zacna .

Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów